Eljero Elia traint vanaf vandaag mee met ADO Den Haag-selectie

Eljero Elia (foto) zal vanaf vandaag meetrainen met de selectie van hoofdtrainer Ruud Brood. De club is al enige tijd in gesprek met Elia over een mogelijke terugkeer van de 34-jarige aanvaller. Hoewel beide partijen graag zouden willen, maakt de huidige situatie waarin ADO Den Haag verkeert het niet mogelijk om spelers toe te voegen aan de huidige selectie.

Toch wil de 30-voudige Oranje-international betrokken zijn bij ADO Den Haag en heeft besloten mee te gaan trainen met de eerste selectie.

Na de jeugdopleiding te hebben doorlopen, speelde Elia tussen 2004 en 2007 in het eerste elftal van ADO Den Haag, waar hij tegen FC Groningen zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Vervolgens kende de linkervleugelaanvaller een succesvolle carrière en kwam hij respectievelijk uit voor FC Twente, HSV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord, Basaksehir en FC Utrecht. Bij deze laatste club werd afgelopen zomer zijn contract ontbonden. Na een aantal positieve gesprekken biedt ADO Den Haag hem nu dus de kans om mee te trainen.

Afsluiten

Elia wil zelf nog niet te veel op zaken vooruitlopen, zeker gezien de huidige situatie bij de club. ,,Natuurlijk zou het prachtig zijn om mijn carrière af te sluiten bij de club waar het voor mij allemaal begon, maar in deze fase wil ik ADO Den Haag helpen waar mogelijk. Daarom heb ik besloten om nu alvast bij ADO Den Haag te zijn. Op dit moment kijk ik er vooral naar uit om met de groep mee te trainen en wat er verder gaat gebeuren wacht ik rustig af.”

Bron: ADO Den Haag

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder