Wiëlle Douma (ADO Den Haag Vrouwen): ,,We moeten er weer als team staan”

In de eerste drie speelrondes van het nieuwe Eredivisieseizoen wist ADO Den Haag Vrouwen nog niet te winnen. Vrijdag wacht de lastige taak om alsnog de eerste zege te boeken op bezoek bij medekoploper PEC Zwolle. Beide clubs speelden eerder 29 competitieduels tegen elkaar. Daarvan won de Residentieclub er negentien en de blauwvingers vijf. Vijfmaal eindigde de onderlinge confrontatie in een gelijkspel.

Tekst: Ivo Schimmel

Vorig seizoen verloor ADO Den Haag Vrouwen de uitwedstrijd met 1-0 dankzij een benutte strafschop van Dominique Bruinenberg, die 23 competitiewedstrijden in het groengele shirt achter haar naam heeft staan.

Overwinningen

PEC Zwolle begon de competitie nog met een nederlaag bij PSV, maar die werd gevolgd door comfortabele overwinningen op Excelsior Rotterdam en regerend landskampioen FC Twente. Daardoor is de Overijsselse club medekoploper van de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen kent tot dusverre een stroeve start met twee punten uit de eerste drie competitieduels. Daarmee staan de groengelen momenteel op de voorlaatste plaats van de Eredivisie.

Wennen

,,We hebben een nieuwe groep en dan moet je altijd weer opnieuw aan elkaar wennen,” verklaart Wiëlle Douma (foto) het begin van het nieuwe seizoen. ,,Daarin loop je ook tegen dingen aan die je als team moet oplossen. Tegen Ajax hebben we laten zien dat we er als team kunnen staan en dit moeten we vasthouden.”

Afgelopen zomer kwam de 21-jarige speelster over van sc Heerenveen. ,,Tot nu toe is de overstap goed bevallen,” zegt de verdedigster, die dit seizoen elke wedstrijd in de basis stond. ,,Het is een hele leuke groep en ik ben heel goed opgevangen. Ik hoop persoonlijk veel te spelen en daarbij mezelf nog verder te ontwikkelen. Als team hoop ik dat we zo hoog mogelijk eindigen en goed spel laten zien.”

Spannend

Vrijdag verwacht ze een spannende wedstrijd met twee ploegen die graag willen strijden om de overwinning. ,,Maar als wij er weer als team gaan staan, liggen er genoeg kansen voor ons.”

De wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen wordt vanavond gespeeld op het complex van Be Quick ’28 in Zwolle. De aftrap is om 19:30 uur.

Bron: ADO Den Haag Vrouwen

 

Lees verder