ADO Den Haag en supporters steken Dani Ebben hart onder de riem

|

Zowel de ADO Den Haag spelers als supporters hebben de ernstig zieke 21-jarige Dani Ebben een fijne avond bezorgd in het Cars Jeans Stadion. De ADO-fan vecht al drie jaar tegen kanker en kreeg onlangs het trieste bericht, dat hij uitbehandeld is.

Tekst: Ton Beije              |       Foto’s: Angelo Blankespoor

Hij zamelt nu shirts in van clubs en spelers. Vrijdagavond had het hele team van ADO Den Haag -voorafgaand aan de wedstrijd – een ontmoeting met Dani. Sem Steijn vertelde al voor de camera van Haaglanden Voetbal, dat een heel emotioneel moment te hebben gevonden en een traantje te hebben gelaten. Hij kent Dani al langer, voetbalde in de jeugd ook met hem.

Captain Boy Kemper had Dani verzekerd, dat ze voor hem tegen Roda JC de drie punten zouden pakken. ,,Die belofte zijn we nagekomen. We hebben het voor hem gedaan”, liet hij weten voor de camera van Omroep West.

Na 21 minuten spelen (de leeftijd van Dani) floot arbiter Serdar Gözübüyück het duel stil en alle spelers van ADO Den Haag en Roda JC, inclusief wissels en staf stelden zich op voor de hoofdtribune en er klonk – ook van de aanwezige supporters – een minuut lang een applaus voor Dani. Een Kippenvelmoment. Wat ook mooi was om te zien: de supporters van Roda JC hadden zelf ook een spandoek meegenomen met de tekst van Dani: ‘zonder strijd, geen overwinning!’

Ook na afloop vierden de spelers van ADO Den Haag de overwinning op het veld – met Dani in zijn rolstoel – voor het vak van Midden-Noord. Wederom een kippenvelmoment. Voor de tribune van de Roda-fans kreeg Dani nog een shirt met handtekeningen van Roda JC uitgereikt.

,,Dani laat je beseffen dat je blij moet zijn met het feit dat je zelf gezond bent”, aldus Boy Kemper na de wedstrijd. Ook buiten het stadion – voor de hoofdingang – stonden ADO-supporters Dani Ebben op te wachten en onder luid gejuich, fakkels en het nodige vuurwerk ging hij richting de gereedstaande ambulance.

Sport verbroederd! ADO en zijn fans hebben weer eens laten zien, dat zo’n club niet mag verdwijnen uit het vaderlandse (prof)voetbal!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder