Onder 21-competitie: ADO Den Haag blijft ongeslagen, verlies Westlandia

In Divisie I wist ADO Den Haag O21 de ongeslagen status te behouden door uit bij NAC Breda met 0-2 te winnen. Minder verging het Westlandia op de Hoge Bomen. De Naaldwijkers gingen onderuit tegen FC Dordrecht.

Tekst: Glenn Duijzer

Divisie I

Ook na de vierde wedstrijd van het seizoen heeft ADO Den Haag O21 nog geen punt verlies geleden. Op bezoek bij NAC in Breda werd een mooie 0-2 overwinning geboekt. Beide treffers werden na rust gescoord door Rafael Struick (foto). In aanloop naar de wedstrijd vielen Aimane El Karicha en Finn van Breemen af. Hun vervangers werden in de Onder18 gevonden. Nuno Laguna en Jaydavon Haas mochten de laatste vier minuten zelfs nog in actie komen ook.

Omschakeling

Voor rust had ADO Den Haag O21 al de mogelijkheid om op 0-1 te komen, maar de pass van Julian Markvoort was niet zuiver genoeg op Nick Broekhuizen, waardoor de laatste niet helemaal goed uitkwam voor een goed schot op het doel van NAC-goalie Van de Merbel.

Na de doelwisseling kwam de ploeg van trainer Gerard van Ruitenburg dus wel op schot. Beide treffers waren het gevolg van de omschakeling, waarin in beide gevallen Rafael Struick de man was die de bal veroverde en na een individuele actie scoorde.

Programma

Komende maandag komt het team van Gerard van Ruitenburg in actie in Venlo. Daar staat de oefenwedstrijd tegen VVV Venlo O21 op het programma. Op zaterdag 2 oktober is FC Twente/Heracles Academie de tegenstander. De aftrap op het trainingscomplex van FC Twente is om 15.15 uur.

Opstelling ADO Den Haag O21: Wentges, Roethof (86. Laguna), Yegen, Ates, Amallah (68. Owusu), Broekhuizen, Dicke, Reinders, Struick (86. Haas), Markvoort, Demir (52. Annamousi).

4e divisie A

Westlandia redde het op sportpark De Hoge Bomen niet tegen FC Dordrecht, dat door een 2-4 overwinning oprukte naar de tweede plaats, achter leider FC Eindhoven. Excelsior Maassluis O21 deed het uit tegen Be Quick1887 beter door met 0-2 te winnen. De ploeg uit Maassluis is Westlandia nu op de ranglijst gepasseerd.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder