Zaterdag 1A: Die Haghe start competitie met nipt verlies bij WV HEDW

WV HEDW startte overdonderend tegen Die Haghe en na het eerste kwartier stond dan ook de verdiende 1-0 op het scorebord. Maar herstelde Die Haghe zich goed en bleef vooral geconcentreerd en georganiseerd voetballen. De Haagse ploeg kon echter in het vervolg van de wedstrijd nauwelijks iets creëren en moest uiteindelijk genoegen nemen met een kleine nederlaag.

Tekst: Kees de Groot

Trainer Pieter Jongmans startte in een 4-4-2 opstelling met nieuwkomer Roy van der Ven als debutant. Gelukkig was ook Sami Aoulad Said weer beschikbaar en vormde hij samen met Phiras Cheoudi de voorhoede. Het was WV HEDW dat al snel de eerste vrije trap toegekend kreeg van scheidsrechter Van Waveren, die later kwistig met kaarten ging strooien.

Protest

In de vijfde minuut werd Sami Aoulad Said in de zestienmeter onderuitgehaald, maar de scheidsrechter wuifde de overtreding weg. Die Haghe kreeg te maken met twee snelle buitenspelers van WV HEDW, die regelmatig de diepte in werden gestuurd. In de twaalfde minuut snelde linkerspits Jack Moerkerk langs Tony Bergsma en vanaf de achterlijn bediende hij Kick van Aelst, die van dichtbij de 1-0 liet aantekenen. Die Haghe protesteerde nog voor hinderlijk buitenspel van een speler van WV HEDW, die voor doelman Bas Drost stond, maar ook dat wuifde scheidsrechter Van Waveren weg. Even was Die Haghe van slag, maar in de zeventiende minuut kreeg het via Roy van der Ven en Sami Aoulad Said de eerste kans.

Advies

Met twintig minuten op de klok kwam WV HEDW goed weg. WV HEDW-speler Roy van Essen sloeg, voor iedereen waarneembaar, Die Haghe-speler Mark van Kippersluijs. Tot verbazing van iedereen gaf scheidsrechter Van Waveren, na advies van zijn assistent slechts geel. Na afloop verklaarde de assistent dat hij de actie van Roy van Essen te weinig vond voor rood. ,,Het paste niet in de wedstrijd.”

Adrenaline

De adrenaline was inmiddels gaan werken bij de spelers van Die Haghe en het werd meer een meer een wedstrijd. De verdediging van WV HEDW hield van opruimen, want bij iedere gevaarlijke aanval van Die Haghe werd de bal rigoureus de buiten de lijnen getrapt. Niet mooi maar wel effectief. Meer en meer kwam Die Haghe in de buurt van het doel van WV HEDW, maar tot echte kansen leidde dit niet. De snelle Phiras Cheoudi kon nog niet zijn stempel drukken met zijn acties en Sami Aoulad Said had voorin te weinig steun om gevaarlijk te worden. Met een redding van doelman Bas Drost vlak voor rust werd de thee opgezocht.

Vuist

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld gelijk. WV HEDW viel iets meer terug en Die Haghe kon nog geen vuist maken. Soms was er wat te zien van de mogelijkheden die Die Haghe heeft. Ook uit standaardsituaties wist Die Haghe nog niet gevaarlijk te worden. Jesse Bakker kon in de 73e minuut wel inkoppen uit een hoekschop, maar zag zijn inzet naast gaan. Met een wissel in de 79e minuut probeerde trainer Pieter Jongmans (foto) wat meer snelheid in te brengen. Sebastiaan van der Starre verving Sami Aoulad Said, die kan terugkijken op een goede wedstrijd en geen last meer lijkt te hebben van zijn blessure. Ondanks een lichte druk van Die Haghe hield WV HEDW eenvoudig stand. Met name de tweede bal was vaak een prooi voor een speler van WV HEDW en van echte druk van Die Haghe was daardoor geen sprake.

Een 1-0 nederlaag dus in de eerste competitiewedstrijd. Maar ten opzichte van de laatste bekerwedstrijden is duidelijk een verbetering zichtbaar en dat zal volgende week toch moeten resulteren in een goed resultaat tegen vv BOL uit Broek op Langendijk.