UVS stelt hoger beroep inzake betaling aan ADO Den Haag uit

Vandaag zou oorspronkelijk de behandeling plaatsvinden van het hoger beroep dat door de Chinese eigenaar UVS was ingesteld tegen de betaling van twee miljoen euro aan ADO Den Haag. UVS heeft dat beroep op het laatste moment geannuleerd. Het is niet van de baan, maar komt mogelijk in december pas aan de orde.

Weer een nieuwe aflevering in de soap ADO Den Haag contra UVS. De advocate van UVS gaf aan Omroep West een uitleg omtrent het uitstel: ‘UVS, ADO en alle andere betrokkenen hopen vurig dat op korte termijn voor de club een koper wordt gevonden. Dankzij het uitstel is er meer tijd voor overleg. Ook scheelt het in de kosten als de zaak vooralsnog niet doorgaat. Partijen komen liever tot een minnelijke regeling’.

Koper

UVS is aan ADO Den Haag nog een bedrag verschuldigd van twee miljoen euro. Zodra er een koper is en de koop is definitief, dan zal dit hoger beroep ook niet meer nodig zijn. Alle partijen hopen dan ook, dat er op korte termijn een koper zich zal aandienen.

Hoge Raad

De advocate heeft aan Omroep West al aangegeven dat UVS, als er een negatieve uitspraak zou komen van het Gerechtshof, desnoods in cassatie zal gaan bij de Hoge Raad. Of het ooit zover zal komen lijkt een utopie. Tegen die tijd zal al lang bekend zijn of ADO Den Haag niet het loodje heeft moeten leggen, met andere woorden haar proflicentie kwijt is en failliet is verklaard.

De tijd dringt, spannende tijden voor ADO Den Haag en ook haar supporters.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder