Liz Rijsbergen (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Weer als team spelen tegen PSV”

ADO Den Haag Vrouwen heeft vier wedstrijden gespeeld in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en nog niet gewonnen. In eigen huis is de ploeg echter nog ongeslagen. Vanavond tegen PSV is er een nieuwe kans om de eerste zege te boeken in het Cars Jeans Stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

Beide ploegen stonden 29 maal eerder tegenover elkaar in de competitie. Acht keer was er een Haagse zege en vijftien keer won de opponent. Zesmaal werd het een gelijkspel. Vorig seizoen wisten de groengelen niet te winnen van de club uit Eindhoven. Drie competitieduels eindigden in een nederlaag. Op 21 maart 2021 werd het 1-1 dankzij een treffer van Shanique Dessing.

Ongeslagen

Dit seizoen is PSV nog ongeslagen in de Eredivisie. Na de 2-1 zege op regerend landskampioen FC Twente staat de ploeg op zeven punten uit drie wedstrijden. Dat zijn er, met een wedstrijd minder gespeeld, twee minder dan koploper PEC Zwolle. ADO Den Haag Vrouwen haalde twee punten in de vier Eredivisiewedstrijden. Daarmee staat de ploeg op de voorlaatste plaats.

Voordeel

,,Thuis hebben we denk ik het voordeel van ons eigen veld,” zegt Liz Rijsbergen (foto) over het verschil tussen de ongeslagen thuisstatus en de twee verliespartijen buitenshuis. ,,Het is een groot veld, en dat vindt de uitploeg meestal lastig. Natuurlijk mag het geen excuus zijn voor de resultaten, maar we zijn thuis wel in ons voordeel. Echter zijn we het zeker verplicht om het uit net zo te doen als thuis.”

De 19-jarige aanvalster is momenteel bezig aan haar tweede seizoen in de Residentie. Vorig seizoen was ze in de competitie viermaal trefzeker. ,,Mijn persoonlijke doel is belangrijk worden voor het team en als dat met doelpunten en assists is, zou dat extra mooi zijn.”

Resultaat

Tegen de tegenstander van vanavond, PSV, won ADO Den Haag Vrouwen op 29 oktober 2017 voor het laatst een competitieduel. Dankzij treffers van Victoria Pelova en de afgelopen zomer in Den Haag teruggekeerde Romy Speelman werd het destijds 2-1. ,,Net als tegen Ajax zullen we als team moeten spelen. Als we daarbij onze duels winnen en weer goed voetbal laten zien, kunnen we er een mooie wedstrijd van maken en hopen op een goed resultaat.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV in het Cars Jeans Stadion begint vanavond om 19.30 uur.

Bron: ADO Den Haag Vrouwen

 

Lees verder