Weer dreigt er puntenaftrek voor ADO Den Haag

De soap rond ADO Den Haag krijgt weer een vervolg. De club dreigt met het eerste team in de Keuken Kampioen Divisie wederom drie punten in mindering te krijgen. Volgende week maandag verloopt namelijk de termijn om een sluitende begroting in te dienen.

Een nieuwe datum waarop ADO Den Haag moet voldoen aan de eisen van de licentiecommissie van de KNVB. ADO Den Haag kamp met een flinke schuldenlast en moet kunnen aantonen over een kapitaal van vijf miljoen euro te beschikken, waarmee de garantie wordt gegeven het seizoen af te kunnen maken in de Keuken Kampioen Divisie.

Die dreiging van wederom drie punten in mindering wordt door woordvoerder van ADO Den Haag, Ronald Florisson, bevestigd aan Omroep West. Ook die puntenaftrek zal nu geen gevolgen hebben, maar wordt na het seizoen bij de definitieve ranglijst opgemaakt. ADO Den Haag kreeg eerder al twee keer drie punten in mindering opgelegd, waartegen directeur a.i. Edwin Reijntjes bezwaar aantekende, maar afgelopen week werd bekend, dat het protest is afgewezen.

Licentie

Naast de dreiging van puntenaftrek, komt ook de proflicentie van de club steeds meer in gevaar. Op 1 november moet ADO Den Haag haar zaken op orde hebben, anders zou het wel eens de proflicentie kwijt kunnen raken en dan is betaald voetbal in Den Haag een gesloten boek.

Hoop

De hoop op een goede afloop is bij ADO Den Haag overigens nog niet verdwenen. Woordvoerder Florisson daarover tegen Omroep West: ,,Dat blijkt uit de gesprekken die we voeren. We doen daar geen verdere mededelingen over.” De partij Jeroen Lentze/Martin Jol (waarbij zich inmiddels meerdere investeerders hebben aangesloten) zou de beste papieren hebben, maar zegt Florisson: ,,ADO Den Haag is met meerdere partijen in gesprek, die meer zekerheid bieden en minder eisen stellen.”

Taxatie

De groep Lentze/Jol wil bij de overname ook het stadion en de parkeerterreinen in bezit krijgen. De gemeente Den Haag reageerde daar niet al te enthousiast op, maar liet inmiddels wel het stadion taxeren. Daarover zou naar verluidt deze week meer bekend worden.

Voor de supporters van ADO Den Haag, die afgelopen vrijdag nog een feestje konden bouwen na het behalen van de eerste periodetitel, blijven het angstige weken. Mag hun club aan het einde van het seizoen nog deelnemen aan die nacompetitie met een plek in de Eredivisie als doel?

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder