Amber Verspaget (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Als team mouwen weer opstropen”

Vorige week boekte ADO Den Haag Vrouwen voor het eerst dit seizoen een overwinning in de Eredivisie. Dit weekeinde gaat de ploeg van Sjaak Polak ook voor de eerste uitzege, op bezoek bij Excelsior Rotterdam.

Tekst: Ivo Schimmel

Beide ploegen stonden in competitieverband elf keer eerder tegenover elkaar. ADO Den Haag Vrouwen boekte acht zeges en de opponent één. Tweemaal eindigde het in een gelijkspel, waaronder de uitwedstrijd van vorig seizoen. Ondanks doelpunten van Nadine Noordam en Liz Rijsbergen werd het diep in de blessuretijd 2-2.

Moeite

Als enige club is Excelsior Rotterdam nog zonder zege dit seizoen. Uitgerekend thuis tegen PSV (3-3) pakte de hekkensluiter van de Eredivisie het enige punt. De overige wedstrijden eindigden in ruime nederlagen. Inmiddels heeft het elftal al twintig tegendoelpunten geïncasseerd in vier duels. ADO Den Haag Vrouwen heeft juist moeite met scoren en heeft na de zege op PSV vijf punten uit evenveel wedstrijden. Daarmee staat de Residentieclub op de zevende plaats. Tegen topclubs is het elftal nog ongeslagen, terwijl van de concurrenten om een plaats in de top vijf in een uitwedstrijd werd verloren.

Voordeel

,,Dit verschil is moeilijk te verklaren,” zegt Amber Verspaget (foto). ,,In de wedstrijden tegen de topclubs hoeven wij het spel niet te maken, ik denk dat dat in ons voordeel heeft gewerkt. In de andere wedstrijden wordt er voetballend meer van ons verwacht. Je ziet dat we daar de afgelopen wedstrijden moeite mee hebben gehad. Het is aan ons om zondag te laten zien dat we ook het spel kunnen maken. Dan komen de punten, tegen op papier, gelijkwaardige tegenstanders vanzelf!”

Superblij

Vrijdag zorgde de 23-jarige voetbalster met haar rake kopbal tegen PSV voor de eerste zege van het seizoen. ,,Ik ben superblij dat we afgelopen week de eerste drie punten hebben gepakt en dat we als team hebben laten zien wat we waard zijn,” zegt de centrumverdedigster, voor wie het haar eerste officiële treffer was in het groengele shirt. ,,Dat ik persoonlijk mijn eerste en het winnende doelpunt scoor tegen PSV, was voor mij een ongelofelijk mooi moment. Wat dat betreft mag ik wel wat vaker beslissend zijn, zeker bij standaardsituaties. Maar als ik terugdenk aan de blijdschap die tijdens het juichen vrijkwam bij het team en de fans, dan krijg ik gewoon weer een lach op mijn gezicht. Kijkend naar mijn eigen ontwikkeling bij ADO Den Haag Vrouwen, denk ik dat ik niet ontevreden mag zijn. In mijn eerste jaar was het vooral zoeken en moest ik wennen aan het niveau. Na mijn blessure heb ik meer vertrouwen gekregen en ben ik sterker geworden, sindsdien heb ik vrijwel alles gespeeld. De afgelopen wedstrijden heb ik vaak op het middenveld gestaan, wat voor mij in het begin een beetje wennen was. Uiteindelijk word ik daar alleen maar completer van als speelster en ben ik blij dat ik het team op die manier kan helpen.”

Opstropen

Zondag verwacht ze dat ADO Den Haag Vrouwen tegen Excelsior Rotterdam de bovenliggende partij zal zijn. ,,Zij zullen loeren op de omschakeling. Ze hebben natuurlijk tegen PSV al een verrassend resultaat neergezet en al wat doelpunten gescoord, dus daar moeten we voor waken. Als we als team weer onze mouwen opstropen, ben ik er zeker van dat we de drie punten mee terug naar Den Haag gaan nemen.” De wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam is zondag in het Van Donge en De Roo Stadion in Rotterdam, vangt om 12.15 uur aan en is live te zien bij ESPN.

Vrijdag

Vrijdag zijn al drie duels gespeeld in de Vrouwen Eredivisie. PEC Zwolle blijft koploper na de nipte 2-1 winst op Feyenoord, PSV ontdeed zich van sc Heerenveen (4-1) en staat tweede op drie punten van PEC Zwolle, maar met een wedstrijd meer te gaan. Ajax kende geen problemen met vv Alkmaar en won met 5-0.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder