ADO Den Haag Vrouwen wint met overmacht van Excelsior

||||||||||||

ADO Den Haag Vrouwen heeft de thuisoverwinning op PSV een prima vervolg gegeven. Op Woudestein haalde het team van trainer Sjaak Polak flink uit tegen hekkensluiter Excelsior: 0-5.

Foto’s: Eric de Wit

Met de in de basis teruggekeerde Romy Speelman en Maartje Looijen zetten de Haagse vrouwen tegen Excelsior onmiddellijk een offensief in. Een bekroning liet even op zich wachten. Jaimy Ravensbergen zag haar schot net voor het doel geblokt worden. Kirsten van de Westeringh mikte in de handen van de doelvrouw en schoot na een splijtende dieptepass van Ravensbergen net naast. Weggestuurd door Van de Westeringh kende ook Ravensbergen geen succes. En toen, in de twintigste minuut, was het eindelijk prijs. Gwyneth Hendriks vond met een dieptepass Ravensbergen. De volley met links van de spits kwam terug van de lat, maar in de rebound sloeg zij met een rechtse directe alsnog toe: 0-1.

De Haagse verdediging gaf lang helemaal niets weg. Kort voor het half uur ontsnapte het Haagse doel aan doorboring bij een vrije trap op de lat. Daarna kwam de Rotterdamse veste weer onder vuur te liggen. Van de Westeringh zag drie schoten gestopt worden en een indraaiende hoekschop werd net voor de lijn weggekopt. In blessuretijd draaide een hoekschop van Excelsior gevaarlijk voor het doel, maar keepster Barbara Lorsheyd ranselde de bal uit haar doelgebied.

In het tweede bedrijf schroefde ADO Den Haag de duimschroeven verder aan. Vrije trappen van Speelman eindigden over en in handen van de goalie Resink. Maartje Looijen zag een schot gestopt worden en een trekbal van haar werd op het nippertje onderschept. Een ingestudeerde hoekschop leidde tot nieuw succes. Bij de tweede paal kopte Wiëlle Douma de inswinger van Speelman hoog in het dak van het doel: 0-2. Nadat ex-Excelsior-speelster Jolina Amani de moegestreden Looijen had vervangen, voerde de Haagse formatie de score verder op.

Rijsbergen gaf van de zijlijn een afgemeten pass naar de instormende invalster Amani en zij schoof de bal tussen de benen van de goalie door binnen: 0-3. De vraag was toen vooral hoe hoog de score nog zou oplopen. Nog een pinchhitter, Jannette van Belen, had meerdere keren pech dat zij het doel niet vond. Na een knappe redding van de doelvrouw van Excelsior stelde zij Ravensbergen in staat de score verder op te voeren: 0-4. Daarmee was de koek nog niet op. In blessuretijd kon een kopbal van Amani nog net voor de doellijn worden weggehaald. Van Belen kende in de rebound echter geen genade: 0-5.

Opstellingen

Excelsior Vrouwen

Resink; Hendriks, Noordermeer (46. Rijks), Kleine, Ridder; Jawahiri (46. Versluis), Kersten (80. Coelho Aurelio), Bhagerath; Piqué (59. Nieuwland), Ellouzi, Van Bokhoven (80. Udink).

ADO Den Haag Vrouwen

Lorsheyd; Douma (78. Vonk), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Speelman (78. Van Oosten), Van de Westeringh (73. Van Belen); Rijsbergen (73. Sellies), Ravensbergen, Looijen (61. Amani).

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder