Warming-up: Divisie 1: Gerard van Ruitenburg: ,,Ik verwacht leuk duel met Almere City”

Vorige week wist ADO Den Haag O21 voor het eerst een competitiewedstrijd niet te winnen, op bezoek bij FC Twente werd het 0-0. Nu staat de nummer twee in de stand, Almere City FC, thuis op het programma. Haaglanden Voetbal kijkt vooruit op de wedstrijd met coach Gerard van Ruitenburg (foto).

Tekst: Glenn Duijzer

Na zes wedstrijden in de competitie kunnen we met Almere City als tegenstander wel spreken van een topper?

,,Op papier wel, maar het belangrijkste is wel dat de spelers ook hier weer van leren. Dit zijn wel de wedstrijden die we het graagst willen spelen. Deze wedstrijd is voor onze spelers ook weer een meetmoment.”

Leeft de wedstrijd ook bij de spelers?

,,Dat is echt bizar. We hebben de beelden van Almere City bekeken en als je ziet hoe ze daarop reageren. Hoe ze daarop reageren op de training. Dat is echt top van die gasten. Ik denk dat het een heel leuke wedstrijd gaat worden.”

Je mist wel enkele spelers in deze topper?

,,Dat klopt, Markvoort heeft zich gisteren ziekgemeld. Demir heeft de afgelopen week een rugblessure opgelopen en Esajas heeft gisteren een enkelblessure opgelopen. Van der Riet zit niet bij de selectie omdat Wentges zaterdag keept en Nikiema op de bank zit. Essabri en Achemlal zijn beiden langdurig geblesseerd. Het valt eigenlijk wel mee, want het zijn er maar drie uiteindelijk.”

Wat verwacht je van de wedstrijd?

,,Ik verwacht niet dat Almere City naar Den Haag komt om gelijk te spelen. Als ik het een beetje kan inschatten, dan gaan ze volledig voor de winst spelen. Ze gaan proberen om ons vanaf het begin volledig te overrompelen. En daar liggen voor ons dan de mogelijkheden. Het is een leuke tegenstander om tegen te spelen. We kunnen ons nu meten met een ploeg die een iets andere speelstijl hanteert. Ik ben echt benieuwd hoe de spelers dat gaan oppakken. Het wordt zaterdag een wedstrijd voor karakterspelers, die moeten opstaan en voorop in de strijd gaan.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder