Vicente Besuijen: ,,Wij misten de scherpte om het duel te winnen”

|||

Helmond Sport had vrijdag haar huiswerk goed gedaan. De Haagse aanval werd volledig lamgelegd en was hierdoor niet in staat om het doel van ex-ADO Den Haag keeper Mike Havekotte onder vuur te nemen. Na afloop van het duel sprak Haaglanden Voetbal met aanvaller Vicente Besuijen.

Tekst: Glenn Duijzer                |       Foto’s: Philip Bras

Bij balverlies schoof Helmond zo ver naar achteren dat de verdediging en het middenveld wel een onneembare roodzwarte muur was. De enkele keer dat de buitenspelers wel langs hun directe tegenstander kwamen, bleek de voorzet weer in de roodzwarte muur te belanden. Het was niet de wedstrijd waar iedereen op had gehoopt aan Haagse zijde na het duel tegen FC Den Bosch.

Het was niet de beste wedstrijd, die ADO Den Haag dit seizoen heeft gespeeld. Hoe kwam dit?

,,Ik denk dat dit een echte Eerste Divisie wedstrijd was, net zoals TOP Oss uit. Dat zijn wij niet echt gewend. Ik denk dat wij beter voor de dag komen tegen voetballende teams, zoals straks De Graafschap. Helmond Sport had ons ook goed bestudeerd. Het was gewoon niet goed genoeg en we moeten veel scherper zijn. We moeten iedere wedstrijd er met 100% ingaan. Dat wil niet zeggen dat we ons nu er niet voor 100% voor hebben gegeven, maar het was gewoon niet goed genoeg.”

Helmond Sport speelde fysiek en gooide goed de beuk erin. Dat lieten jullie in het begin van de wedstrijd nog na. Dat kwam pas later in de wedstrijd.

,,Ik denk dat we dat nog niet helemaal gewend zijn en Helmond is denk ik wel gewend aan deze speelstijl. Daarbij speelden ze ook thuis met hun fans erachter. Ik vond de scheidsrechter ook geen sterke wedstrijd fluiten. Het was van onze zijde gewoon niet goed genoeg. Dat begon al aan het begin. Na rust heeft Helmond Sport niets meer gecreëerd, maar wij misten gewoon de scherpte.”

Dat kan altijd een keer gebeuren?

,,Dat klopt, de wedstrijd is nu gespeeld en daar kunnen we nu niets meer aan doen. We moeten door. Excelsior staat komende vrijdag op het programma. Dan moeten we daar de drie punten maar tegen pakken. Vanaf het begin erop klappen. Daar gaat nu de focus op.”

Vorige week speelde je een heel goede wedstrijd en beloofde je mij na afloop twee treffers tegen Helmond Sport.

,,Die schuiven gewoon door, die maak ik dan tegen Excelsior. Ik had niet verwacht dat het tegen Helmond Sport zo’n wedstrijd zou worden, dat zeg ik je eerlijk.”

Had jij het idee niet, dat als ADO de 0-1 zou scoren, het verzet gebroken was van Helmond Sport?

,,Ik denk dat dit nou een typische 0-0 of 0-1 wedstrijd was. Ik denk niet dat we deze wedstrijd met een hogere uitslag hadden kunnen winnen.”

Na tien minuten viel Gregor Breinburg uit met een blessure. In hoeverre is dat mede de oorzaak van de 0-0?

,,Hij is natuurlijk wel een belangrijke schakel in ons team en niet alleen met zijn ervaring. Het helpt het team niet dat hij geblesseerd uitviel. Maar we moesten wel gewoon door.”

Niets af te doen aan de prestaties van Michael Mulder, want verdedigend deed hij goed zijn werk, maar de ervaring van Breinburg miste je dus het meeste.

,,We misten daardoor ervaring, en niet te vergeten, de stuwing van achteruit. Maar we hebben een grote selectie. Als er iemand uitvalt, dan moet iemand anders daar direct staan. En Michael pakte het verdedigend goed op.”

Het is snel gegaan met deze selectie dit seizoen. Van een situatie dat je hoopt om niet bij de onderste vijf te belanden naar een feestend Helmond, omdat ze een punt van jullie hebben gepakt.

,,Dat laat natuurlijk ook zien hoe goed we momenteel zijn. Ik vind het misschien een beetje overdreven.”

Is dat de volgende stap, die deze ploeg moet gaan zetten? Omgaan met de favorietenrol?

,,We moeten nu met de druk omgaan dat ploegen er alles aan doen om van ons punten te pakken. Dat moet natuurlijk ook je houding in het veld zijn. Je passing, preciesheid in het spel en het baltempo moeten allemaal goed zijn om hiermee om te kunnen gaan.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder