Mogelijk donderdag meer nieuws over toekomst ADO Den Haag

VI meldt, dat ADO Den Haag inmiddels een nieuwe begroting heeft ingeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB. Die commissie komt woensdag in Zeist bijeen en naar verluidt zou er dan donderdag meer bekend moeten zijn over het feit of ADO Den Haag haar proflicentie kan behouden.

De licentiecommissie had ADO Den Haag laten weten, dat de club op 1 november een sluitende begroting moest hebben aangeboden. VI meldt verder, dat het berichten heeft opgevangen, dat de gemeente Den Haag een extern bureau in de hand heeft genomen om de financiële situatie bij ADO Den Haag door te nemen.

ADO Den Haag heeft zelf eerder laten weten een garantstelling van minimaal 5,1 miljoen euro nodig te hebben om de licentie vast te houden. Het externe bureau zou hebben berekend, dat de club een bedrag van 3,5 miljoen nodig heeft om, het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie af te maken. De gemeente Den Haag, zelf één van de grootste schuldeisers, was door ADO Den Haag meegerekend in het totaalbedrag.

Er is ook navraag gedaan bij zowel ADO Den Haag en de KNVB over de juistheid van deze informatie, maar aan beide was het niet mogelijk om nadere informatie te verkrijgen over die nieuwe begroting.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder