Keepster Barbara Lorshey met OranjeLeeuwinnen naar Cyprus

Bondscoach Mark Parsons heeft zijn definitieve selectie voor de interlandperiode van oktober bekendgemaakt. ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd (foto) zit weer bij de groep. Ook oud-ADO-speelster Renate Jansen is weer hersteld van een blessure en is aangesloten.

Eén speelster debuteert in de selectie van de OranjeLeeuwinnen. Janou Levels van PSV zat nog niet eerder bij het team. Ten opzichte van de vorige keer zijn ook Daphne van Domselaar (FC Twente) en Joëlle Smits (VfL Wolfsburg) terug bij de selectie. Tot die groep behoren ook de voormalige ADO Den Haag-speelsters Lineth Beerensteyn (nu Bayern München) en Victoria Pelova (nu Ajax).

Uitduels

De 24-koppige selectie van Parsons speelt in oktober twee uitwedstrijden. De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdag aanstaande eerst tegen Cyprus. De aftrap in de AEK Arena in Larnaca is om 20.45 uur (Nederlandse tijd). Op dinsdag 26 oktober is Wit-Rusland tegenstander in het Dinamo Stadion in Minsk. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur (Nederlandse tijd).

Met de ontmoetingen tegen Cyprus en Wit-Rusland geven de OranjeLeeuwinnen een vervolg aan hun start in de WK-kwalificatiecyclus. In september werd er thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Tsjechië en werd de uitwedstrijd tegen IJsland met 2-0 gewonnen. Nederland maakt in groep C met de bovengenoemde vier landen uit wie zich rechtstreeks plaatst voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder