Jong OranjeLeeuwinnen – met Haagse inbreng- ruim langs Italië

Het team van de Jong OranjeLeeuwinnen heeft in het Yanmar Stadion van Almere City FC-stadion maandag ruim uitgehaald tegen Italië. Het team van coach Stefan Hoogsteder – met een flinke Haagse inbreng – won met 6-0.

In Almere toonde de ploeg van coach Hoogsteder opvallend veel schotkracht. De treffers kwamen op naam van Nikita Tromp (2), Chimera Ripa, Ashleigh Weerden, Romée Leuchter en ADO Den Haag-speelster Liz Rijsbergen (foto), die zeven minuten voor tijd mocht invallen voor Nikita Tromp. Zij kwam gelijktijdig in het veld met oud-ADO-speelster Chasity Grant.

Invallers

Eerder al mochten van coach Hoogsteder de ADO Den Haag-speelsters Kirsten van de Westeringh (60e minuut voor Samantha van Diemen) en Jaimy Ravensbergen (72e minuut voor Chimera Ripa) het speelveld betreden. Captain Marisa Olislagers (ook een voormalig speelster van ADO Den Haag Vrouwen) stond evenals Gwyneth Hendriks van de Residentieclub in de basisformatie en speelden de volle negentig minuten mee.

Drive

De Jong OranjeLeeuwinnen gingen met een enorme drive volle bak, negentig minuten lang. Dat bleef ook op de bank niet onopgemerkt. ,,Zelfs in de slotfase, bij een 5-0 voorsprong, bleven ze elkaar coachen en aansporen. De gedrevenheid bleef hoog en dat leverde nog een zesde goal op. Dat is genieten”, liet coach Hoogsteder na afloop weten aan OnsOranje.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder