O21-competitie: ADO Den Haag O21 maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Op een regenachtig sportpark De Aftrap startte ADO Den Haag O21 haar thuiswedstrijd tegen FC Twente. Trainer Gerard van Ruitenburg had een sterke selectie tot zijn beschikking en startte met Marius van Mil in de basis.

Tekst: Glenn Duijzer

Zoals vooraf al aangekondigd, startte ADO Den Haag O21 vol op de aanval. Dat resulteerde al binnen enkele minuten in de eerste kans voor aan Julian Markvoort. Zijn inzet ging rakelings langs de voor de Hagenaars verkeerde kant van de paal.

In de vijfde minuut was het wel raak. Goed doorjagen van ADO Den Haag leverde balverlies van FC Twente/Heracles O21 op. Julian Markvoort legde de bal netjes op Marius van Mil (foto), die laag over de grond buiten bereik van doelman Jansink binnenschoot: 1-0.

Druk

ADO Den Haag hield de druk stevig op de verdediging van de Tukkers en dat leidde bijna tot de 2-0. Een schot van Onur Demir werd door de doelman geblokkeerd, maar de instormende Van Mil schoot in de rebound op diezelfde doelman. Na dik een kwartier spelen was er een prachtige dieptepass uit de eigen verdediging van Finn van Breemen op Markvoort. Doelman Timo Jansink was net iets eerder bij de bal en werkte deze niet goed weg. Van ongeveer vijfentwintig meter schoot Van Mil de bal in het lege doel en bracht de stand daarmee op 2-0.

Prooi

Na een half uur liet ADO Den Haag de teugels iets vieren, waardoor de bezoekers meer aan de bal kwamen en zelfs toekwamen aan enkele schoten van afstand. Deze schoten waren allemaal een prooi voor de Haagse doelman Hugo Wentges. De bezoekers zullen enigszins tevreden richting kleedkamers zijn gegaan. Met slechts 2-0 kwamen de Tukkers goed weg.

Afstand

Het begin van de tweede helft was voor de bezoekers, die in het eerste kwartier diverse kansen kregen. Precies op het uur was het dan toch raak. Jahniah Markelo schot de bal van afstand in verre hoek langs doelman Hugo Wentges: 2-1. ADO Den Haag kan het zichzelf kwalijk nemen dat het na rust alsnog in de problemen kwam na de aansluitingstreffer.

Na 72 minuten viel de bevrijdende 3-1 door een mooie combinatie tussen Marius van Mil en Broekhuizen, waarbij Van Mil de beslissende tik gaf en daarmee zijn hattrick compleet maakte: 3-1. Uiteindelijk konden de drie punten bijgeschreven worden, maar de geelgroene brigade had de wedstrijd voor rust al moeten beslissen.