Globalon Football Holdings bereikt akkoord met ADO Den Haag

Globalon Football Holdings (GFH) heeft overeenstemming bereikt met de directie van ADO Den Haag over de volledige overname van de NV ADO Den Haag (ADO Den Haag).

GFH is al vele jaren actief in het Europese voetbal. De organisatie hanteert een langetermijnstrategie voor elke club waar ze bij betrokken is en legt daarbij de focus op slim, professioneel management in combinatie met een sterke lokale identiteit.

Toezicht

GFH is ervan overtuigd dat ADO Den Haag en zijn rijke geschiedenis een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van het Nederlandse voetbal. GFH zal haar internationale ervaring en middelen ter beschikking stellen van ADO Den Haag, waardoor de club nieuwe mogelijkheden op en naast het veld krijgt. Het doel van ADO Den Haag moet zijn om opnieuw een belangrijke speler in de stad en de regio te worden en zijn supporters stabiele en positieve resultaten te bieden.

HFC blijft als zoals voorheen toezicht houden op de naam, het logo, de clubkleuren en de locatie van de wedstrijden van ADO Den Haag. De licentie gaat naar ADO Den Haag zelf.

Opgelucht

Een opgeluchte directeur Edwin Reijntjes (foto): ,,De onderhandelingen zijn vlot verlopen. De mensen van GFH werden door alle geledingen van de club geïnformeerd. Er was direct een klik. We hebben een partij gevonden die ADO Den Haag verder gaat helpen. Ik heet onze nieuwe eigenaar van harte welkom. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die de afgelopen maanden hard heeft gewerkt om dit resultaat mogelijk te maken. Ook wil ik onze staf, spelers, medewerkers en last but not least de supporters bedanken die al die maanden pal achter hun club zijn blijven staan. Een speciaal woord van dank gaat ook uit naar de gemeente Den Haag. Zonder haar steun waren we nooit zo ver gekomen. Wij staan als één man achter onze club in de regio Den Haag.”

De overname zal definitief worden zodra de WHOA-overeenkomst is afgerond en de KNVB-goedkeuring voor de transactie heeft verleend.

Bron: ADO Den Haag

Lees verder