ADO Den Haag Vrouwen nipt onderuit bij sc Heerenveen

||||||||

ADO Den Haag Vrouwen heeft een goede reeks resultaten vrijdag geen vervolg kunnen geven in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De ploeg van trainer Sjaak Polak liep tegen een nipte 1-0 nederlaag aan. Die stand was al na een kwartier spelen bereikt.

Foto’s: Eric de Wit

Met dezelfde basis als in de doelpuntrijke wedstrijden tegen Excelsior en FC Twente koos ADO Den Haag ook in het Friese Haagje snel voor de aanval. Een vroege voorzet van Kayra Nelemans belandde in de handen van de Friese keepster. ADO Den Haag-spits Jaimy Ravensbergen nam het vijandelijke doel als eerste echt onder vuur. Haar poging vloog voorlangs. Kirsten van de Westeringh schotelde de spits een nieuwe kans voor. Ravensbergen volleerde de bal naast. En toen, bij de eerste mogelijkheid voor Heerenveen, zette Van de Ven de thuisclub op voorsprong: 1-0.

Romy Speelman probeerde uit een vrije trap snel wat terug te doen. De bal eindigde in het zijnet. De Haagse vrouwen bleven aandringen. Bijna maakte Amber Verspaget gelijk. De inzet van de matchwinner tegen PSV kwam terug van de paal. Dat het team van trainer Sjaak Polak er in blessuretijd niet in slaagde de achterstand goed te maken, was een klein wonder. Eerst werd een kopbal van Ravensbergen gekeerd door de paal en vervolgens zag Maartje Looijen de rebound geblokt. Daarna stormde Liz Rijsbergen richting de Friese veste en schoot net over.

Met Nikki IJzerman als vervangster van Looijen zette ADO Den Haag na de pauze de jacht op de gelijkmaker voort. Uit een vrije trap bereikte Speelman Wiëlle Douma voor het doel. Tegen haar oude club stuitte de back op doelvrouw Dinkla. Aan de andere kant voorkwam Barbara Lorsheyd met een uitstekende redding een grotere achterstand.

Door Louise van Oosten en Jannette van Belen in te brengen trachtte Polak het tij nog te keren. Rijsbergen probeerde met een voorzet Ravensbergen te bedienen, maar Dinkla zat ertussen. Naarmate het slot van de wedstrijd dichterbij kwam, werd de Haagse druk groter. Ook in nog eens vijf minuten blessuretijd wisten de gasten het net niet te vinden. Na een doorkopbal van Van Belen miste Speelman de laatste Haagse kans.

Opstellingen

sc Heerenveen Vrouwen:

Dinkla; Nijstad (74. Makken), Meijer (92. Huls), Pietersma (46. Van Dijk), Duppen (46. Kerkhof); Van de Ven, Bormans, Foederer, J. van der Veen; Ripa, McFarland (88. Van Beijeren).

ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Douma (77. Vonk), Hendriks, Raaijmakers (68. Van Belen), Nelemans (68. Van Oosten); Verspaget, Van de Westeringh, Speelman; Rijsbergen, Ravensbergen, Looijen (46. IJzerman).

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

Lees verder