ADO Den Haag weet weer wat winnen is

||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Het heeft even geduurd voordat ADO Den Haag weer als winnaar van het veld stapte. Uit tegen Almere City FC pakte de ploeg van trainer Ruud Brood, na twee nederlagen op rij, weer de volle buit. ADO Den Haag kwam nog wel op achterstand, maar pakte toch met 1-3 de winst.

Tekst: Ton Beije          |       Foto’s: Philip Bras

Trainer Ruud Brood kon in Almere weer een beroep doen op verdediger en captain Boy Kemper, die ook gelijk in de basis startte. Dat gold ook voor Riccardo Kishna.

In het begin van de wedstrijd weinig acties voor de beide doelen. Een tegenvaller voor de Haagse ploeg was, dat al in de twaalfde minuut oud-ADO Den Haag-speler Lance Duijvesteijn Almere City in een counter aan de leiding hielp: 1-0. ADO Den Haag voerde vervolgens de druk wat op richting het doel van de gastheren. Echte kansen leverde dat vooralsnog niet op. In het laatste deel van de eerste helft deed ADO Den Haag aanvallend van zich spreken.

De meegekomen Amar Amofa verzorgde de voorzet op Samy Bourard, die bij de tweede paal de bal bij Sem Steijn bracht, die niet aarzelde en zijn ploeg langszij bracht: 1-1. Vier minuten later was het weer raak. Nu verstuurde Riccardo Kishna de bal uit een vrije trap richting Thomas Verheydt, die ADO Den Haag op voorsprong zette tegen zijn vorige club: 1-2. En dat betekende dat de ploeg van Brood met een lekker gevoel richting kleedkamer kon voor de thee.

Valk na het begin van het tweede bedrijf probeerde Kishna het met een schot, maar dat werd geblokt en leverde niet meer op dan een hoekschop. Sem Steijn was dicht bij de 1-3, maar dat werd voorkomen door Almere City-doelman Etemadi. Met nog twintig minuten op de klok bracht Brood twee verse krachten in het veld. Amar Catic en Vicente Besuijen kwamen erin ten koste van Kishna en Bourard. Op aangeven van Catic wist Verheydt nu niet het doel te vinden, maar zag zijn kopbal naast gaan. Even was er schrik op de Haagse bank toen Almere City op gelijke hoogte leek te komen, maar scheidsrechter Van den Kerkhof keurde de treffer af wegens het hinderen van de Haagse doelman.

In de blessuretijd probeerde Almere City FC alsnog een punt in de wacht te slepen. Bij een actie richting het Haagse doel ging ook doelman Etemadi mee naar voren. De aanval werd afgeslagen en Vicente Besuijen ging er vliegensvlug vandoor en met een fraai schot vanaf eigen helft liet hij de bal in het vijandelijke doel belanden: 1-3. En deze zege was gelijk veiliggesteld.