Jonge speler van Zwaluwen Vlaardingen op stage bij ADO Den Haag O21

Zwaluwen verloor zaterdag van Jodan Boys (0-3). Het was de eerste nederlaag voor de Vlaardingse koploper in de hoofdklasse A van trainer Henk de Zeeuw (foto). Het was voor de pas 17-jarige Ellery Klaris een smetje op een bijzondere week. De talentvolle linksback liep stage bij zijn favoriete club Feyenoord en vanaf komende week mag hij zich bewijzen bij ADO Den Haag.

Deze zomer zat het talent nog even zonder club, afgelopen week stond de linksback op het veld bij Feyenoord onder 18 jaar tegen Cercle Brugge. Zo snel kan gaan in de voetballerij, zowel in positieve als in negatieve zin. Dat ondervond Ellery Klaris al tijdens zijn eerdere jeugdjaren, waarin hij meerdere teleurstellingen moest slikken. Na zes jaar moest hij op z’n veertiende de jeugdopleiding van Sparta verlaten en later bij Vitesse bleef zijn verblijf beperkt tot één seizoen.

Zaak

Via Spartaan’20 kwam hij dit seizoen via de contacten van zijn zaakwaarnemer bij Zwaluwen terecht. En ondanks zijn nog jeugdige leeftijd is hij deze jaargang een onbetwiste basisspeler bij de Vlaardingse hoofdklasser.

ADO Den Haag

Na zijn stage bij Feyenoord volgt nu een proefperiode bij de selectie van ADO Den Haag Onder 21, dat onder leiding staat van zijn trainer bij Zwaluwen, Henk de Zeeuw, die dit seizoen samen met Gerard van Ruitenburg het Haagse belofte-elftal onder zijn hoede heeft.

De Zeeuw over zijn pupil: ,,Deze jongen heeft het in eerdere periodes niet gered bij bvo’s. Dat had niet te maken met zijn kwaliteiten, maar met zijn houding. In het begin moesten we hem ook echt bijsturen richting volwassenheid, maar hij maakt zowel binnen als buiten de lijnen grote stappen”.

,,Ik heb dit scenario aan het begin van dit seizoen ook geschetst richting Ellery en zijn begeleider”, gaat De Zeeuw verder. ,,Als je zeventien jaar bent en je blinkt uit op dit landelijke amateurniveau, dan speel je jezelf automatisch in de picture. Meer nog dan bij een elftal onder 21 jaar.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder