Jolina Amani (ADO DH Vrouwen): ,,Alles aan doen om drie punten te pakken”

Dankzij een goede reeks staat ADO Den Haag Vrouwen in de top vijf van de Eredivisie. Vrijdagavond staat de laatste thuiswedstrijd van 2021 op het programma. Tegenstander is voor de dertiende maal in competitieverband Excelsior Rotterdam.

Tekst: Ivo Schimmel

Negenmaal won de Residentieclub, tegenover één nederlaag. Twee duels eindigden in een gelijkspel. De enige uitzege van dit seizoen boekte de ploeg in Rotterdam. Dankzij treffers van Jaimy Ravensbergen (2x), Jannette van Belen, Jolina Amani en Wiëlle Douma werd het 0-5.

Ongeslagen

Excelsior Rotterdam haalde in de laatste drie wedstrijden vier punten. De enige zege behaalde de hekkensluiter van de Eredivisie thuis tegen PEC Zwolle (2-1). Na elf duels staat de ploeg op zes punten. ADO Den Haag Vrouwen heeft acht punten meer. Het elftal bleef zes van de laatste zeven wedstrijden ongeslagen en staat momenteel op de vijfde plaats.

Baas

Terwijl ADO Den Haag Vrouwen buitenshuis al driemaal verloor, zijn de groengelen op eigen terrein ongeslagen. Twee thuisduels eindigden in een Haagse zege, tegenover drie puntendelingen. ,,Wij zijn gewoon de baas in eigen huis, vandaar dat we daar nog ongeslagen zijn,” verklaart Jolina Amani (foto) dat verschil.

De 22-jarige aanvalster kwam afgelopen zomer over van de Portugese kampioen SL Benfica. De laatste weken is ze behoorlijk op dreef, met drie doelpunten in de afgelopen drie wedstrijden. ,,Ik kijk positief naar de overstap die ik heb gemaakt naar deze mooie club. In de afgelopen maanden heb ik me nog meer kunnen ontwikkelen.”

Viermaal

Voor haar seizoen in Portugal, speelde Jolina Amani drie seizoenen bij Excelsior Rotterdam, de tegenstander van vandaag. Gedurende die periode scoorde ze viermaal in de Eredivisie, even vaak als ze dit seizoen tot nu toe al deed. In de uitwedstrijd tegen haar oude club was ze al eenmaal trefzeker. ,,Ik verwacht van de wedstrijd dat we er alles aan doen om de drie punten te pakken.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Rotterdam wordt op vrijdag 10 december gespeeld op Sportpark Prinses Irene, aangezien ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie ook thuis speelt tegen Jong AZ in het Cars Jeans Stadion. De aftrap bij de vrouwen is om 19.30 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder