Onduidelijkheid rondom stage Moises Gomes bij ADO Den Haag

Tijdens de wedstrijd ADO Den Haag O21 tegen FC Den Bosch O21 viel voor de tweede week op rij de Portugees Moises Gomes (foto) in.

Tekst: Glenn Duijzer          |    Foto: Aad van der Knaap

In de wedstrijd tegen FC Den Bosch werden zijn kwaliteiten wel beter zichtbaar dan in de verloren wedstrijd tegen sc Cambuur O21. De in 2002 geboren Moises Eliseu Gomes is – helaas – alleen de Portugese taal machtig. Het is niet mogelijk om met de linkerverdediger/middenvelder te communiceren in het Engels.

Gomes is afkomstig uit de jeugdopleiding van Gil Vincente FC uit Portugal. Het eerste team van Gil Vicente FC staat momenteel op de achtste plaats in de BWIN Liga, de hoogste afdeling van Portugal. De speler is de afgelopen twee weken op proef geweest, maar het is onduidelijk hoe het nu verder verloopt. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Gomes voor de A-selectie is gehaald.

Lockdown

Het team van trainer Gerard van Ruitenburg komt tot 14 januari niet in actie vanwege de lockdown. In de eerste week van januari gaat de A-selectie ADO Den Haag voor enkele dagen naar Mierlo. Het is nu nog niet duidelijk of Gomes daarvoor terugkeert.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder