Herstructureringsdeskundige Reiziger biedt WHOA-akkoord aan rechtbank aan

Vandaag (donderdag) heeft herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger de rechtbank verzocht het WHOA-akkoord te homologeren (verbindend te verklaren). Naar verwachting doet de rechtbank over ongeveer een maand uitspraak.

Binnen 14 dagen nadat de rechter het akkoord heeft goedgekeurd dient ADO Den Haag de crediteuren het bedrag waar zij recht op hebben te betalen. Het aandeelhouderschap gaat daarna naar Globalon over. Dit alles is overigens onder de voorwaarde dat de KNVB hieraan goedkeuring verleent.

KNVB

ADO Den Haag heeft de licentiecommissie medio december 2021 verzocht in te stemmen met Globalon Football Holdings als nieuwe aandeelhouder van ADO Den Haag en met de overdracht van de betaald voetballicentie door HFC aan ADO Den Haag. ADO Den Haag hoopt dat de goedkeuring van de KNVB snel zal worden verkregen. ADO Den Haag heeft bericht ontvangen van de KNVB dat haar verzoek en de onderbouwende documenten ter beoordeling bij de licentiecommissie voorliggen.

Vervolg

De rest van het seizoen 2021–2022 staat in het teken van promotie naar de eredivisie. Promotie is ondanks de zes punten mindering de ambitie. Rechtstreeks, dan wel via de nacompetitie. Globalon zal geleidelijk aan steeds meer betrokken geraken bij met name het technisch beleid. Dit om goed voorbereid te zijn voor het volgende seizoen.

Directeur Edwin Reijntjes blijft tot maximaal het eind van dit seizoen aan ADO Den Haag verbonden. Voor het eind van dit seizoen hoopt ADO Den Haag een nieuwe directeur te kunnen presenteren.

Bron: ADO Den Haag

Lees verder