RTL Nieuws en NRC: OMT-advies ‘publiek weer welkom bij voetbalduels’

Het Outbreak Management Team (OMT) geeft volgens RTL Nieuws en NRC het kabinet het advies om weer publiek toe te laten bij sportwedstrijden, dus ook in de voetbalstadions.

Het kabinet zou door het OMT worden geadviseerd om de samenleving tot 20.00 uur weer grotendeels te openen. Premier Mark Rutte liet deze week in zijn perspraatje al weten dat er ook zou worden gekeken naar mogelijkheden om weer toeschouwers in stadions toe te laten. Voor ADO Den Haag zou dat betekenen dat er komende zondag bij de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (16.45 uur) weer publiek welkom kan zijn.

Voorwaarden

Er zouden wel voorwaarden aan de toegang worden gesteld. Bezoekers aan de stadions zullen een coronatoegangsbewijs moeten tonen en het OMT pleit voor een maximumcapaciteit. Volgens NRC is het kabinet van plan om het advies van de deskundigen op te volgen. Maandag wordt het OMT-advies besproken en dinsdagavond wacht weer een nieuwe persconferentie van premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers.

De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn sinds 12 november gesloten. De KNVB liet eerder deze week al weten dat ‘de rek er volledig uit is’. De voetbalbond had al berekend, dat de clubs in het betaald voetbal zo’n 155 miljoen euro minder omzet hadden door de coronapandemie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder