Nikki IJzerman (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Kijk uit naar supporters op tribune”

Vorige week plaatste ADO Den Haag Vrouwen zich voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Dat goede gevoel wil de ploeg meenemen richting de competitie. Vanavond komt sc Heerenveen op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Beide ploegen speelden 39 eerdere competitieduels tegen elkaar. 23 keer was er een Haagse zege, terwijl de Friese club zesmaal aan het langste eind trok. De overige tien confrontaties eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen werd het in Nieuwehorne 1-0 voor de thuisploeg.

Tekst: Ivo Schimmel

De laatste keer dat sc Heerenveen in een officiële wedstrijd in actie kwam was op 14 januari. Destijds eindigde de uitwedstrijd tegen vv Alkmaar in 0-0. Sinds de overwinning op ADO Den Haag Vrouwen wist de huidige nummer acht van de Eredivisie niet meer te winnen. Het behaalde in dertien wedstrijden elf punten. Mede dankzij Chimera Ripa, waarvan bekend is geworden dat ze volgend seizoen naar PSV gaat. De aanvalster scoorde al zesmaal, bijna de helft van de totale Friese productie. ADO Den Haag Vrouwen snakt na drie nederlagen op rij ook weer naar een overwinning in de Eredivisie. Het elftal van Sjaak Polak staat met zeventien punten uit vijftien wedstrijden op de zesde plaats. Jolina Amani is met zes doelpunten de Haagse topscoorster, al dateren haar laatste doelpunten alweer van 10 december, toen tegen Excelsior Rotterdam (4-2) de laatste zege werd geboekt.

Vertrouwen

,,We hebben de competitie niet hervat op de manier waarop we hadden gewild, maar de overwinning in de TOTO KNVB Beker geeft zeker vertrouwen voor aanstaande vrijdag,” zegt Nikki IJzerman (foto). ,,We gaan er als team alles aan doen om dat gevoel om te zetten in drie punten.”

Waarde

De 21-jarige middenveldster stond dit seizoen tijdens tweederde van de competitiewedstrijden in het veld en viel zaterdag in de achtste finale van de KNVB Beker in de slotfase in. ,,Persoonlijk begon het seizoen goed, maar mede door blessures heb ik een aantal wedstrijden moeten missen,” kijkt ze terug op de afgelopen maanden. ,,Gelukkig ben ik weer fit en in de minuten die ik krijg probeer ik mezelf te laten zien. Zowel verdedigend als aanvallend heb ik me bij ADO Den Haag Vrouwen ontwikkeld, maar er is nog genoeg te verbeteren. Ik vind dat ik rustiger moet worden aan de bal en sterker in de duels en doelgerichter moet zijn. Op die manier hoop ik van grotere waarde te worden voor het team.”

Voordeel

Als ze terugdenkt aan de verloren uitwedstrijd, denkt ze vooral aan een prima duel van Haagse kant. ,,We vergaten onszelf toen te belonen. Ik verwacht vrijdag ook weer een spannende wedstrijd, met twee teams die gebrand zijn op de overwinning. Maar wij spelen thuis en dat is voor ons een groot voordeel, zeker nu er weer publiek bij mag zijn. Die steun en aanmoediging hebben we allemaal denk ik echt gemist, ik kijk ernaar uit om weer supporters op de tribune te zien.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen tegen sc Heerenveen begint vanavond in het Cars Jeans Stadion om 19.30 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder