‘ADO Den Haag naast FC Emmen grootste kanshebber voor degradatie’

Op basis van de eerste seizoenshelft lijkt het voor de hand te liggen dat FC Emmen en ADO Den Haag dit seizoen de grootste ‘kanshebbers’ zijn op directe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Dat meldt website Voetbal Primeur in haar prognose voor de tweede seizoenshelft.

Er is tot op heden één club in de Eredivisie die nog geen overwinning heeft behaald. FC Emmen gaat een zware tweede seizoenshelft tegemoet en zal snel de vorm moeten vinden om degradatie te voorkomen. Naast FC Emmen zal ook ADO Den Haag zich meer voor hebben gesteld van de eerste seizoenshelft. Trainer Aleksandar Rankovic werd begin november ontslagen en vervangen door Ruud Brood (foto), maar de eerste wedstrijd met de nieuwe oefenmeester op de bank ging met 6-0 verloren tegen Sparta Rotterdam. Het is zwoegen voor ADO, dat dit seizoen nog maar één overwinning boekte: op bezoek bij VVV-Venlo werd er met 1-2 gewonnen.

Zestiende

Wie er zestiende wordt is nog maar de vraag, stelt VP: VVV gaat jacht maken op Willem II, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard, die het net iets beter doen. Heracles Almelo leek lang bij dat rijtje clubs te horen, maar twee overwinningen voor de winterstop (tegen sc Heereveen en FC Groningen) hebben de ploeg van trainer Frank Wormuth wat lucht gegeven.

De tijd zal het leren. ADO Den Haag gaat volgend weekend al op bezoek bij concurrent RKC Waalwijk. De formatie van Ruud Brood is inmiddels versterkt met een tweetal routiniers: Daryl Janmaat en Marko Vejinovic. Daarnaast hopen Gianni Zuiverloon, Peet Bijen en Shaquille Pinas aan te sluiten.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

Lees verder