Vrouwen: ADO Den Haag moet diep buigen voor DSVP JO17, winst Forum Sport VR1

De vrouwen van ADO Den Haag hadden bij rust nog een kleine voorsprong op DSVP JO17.  In de tweede helft kwam DSVP beter op dreef en produceerde een half dozijn doelpunten. In de competitie won Forum Sport ook haar negende duel.

Competitie: 3e klasse E

Koploper Forum Sport speelde het topduel tegen FC ’s-Gravenzande. De Voorburgse vrouwen speelden de nummer drie van de ranglijst naar een 1-3 nederlaag. Voor Forum Sport was dit de negende overwinning uit evenzoveel duels.

Oefenvoetbal

ADO Den Haag Vrouwen speelde een oefenduel tegen DSVP JO17. Na iets meer dan een kwartier spelen opende de ploeg van trainer Sjaak Polak op Sportpark Prinses Irene de score. Een vrije trap van Kirsten van de Westeringh werd door Pleun Raaijmakers (foto) tot treffer gepromoveerd: 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na de thee voerde ADO Den Haag vier wissels door. Vlak daarna was het meteen raak voor de Haagse vrouwen. De net in het veld gekomen Anne Sellies kon de bal in de korte hoek plaatsen: 2-0. DSVP kwam daarna beter in haar ritme en kwam binnen twintig minuten op gelijke hoogte.

In de 67e minuut bracht ADO Den Haag opnieuw drie nieuwe speelsters in. Dit was waarschijnlijk te veel van het goede. DSVP kon in het laatste kwartier nog vier keer scoren en sloot het duel af met een 2-6 eindstand op het bord.