Lynden Edhart van ADO Den Haag in voorlopige selectie Oranje Onder 17

Het Nederlands jeugdteam Onder 17 speelt van donderdag 24 maart tot en met woensdag 30 maart de Eliteronde in Uden en Venray tegen achtereenvolgens Hongarije, Slowakije en Griekenland. KNVB-coach Mischa Visser heeft 34 spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie. Daratoe behoort ook Lynden Edhart (foto) uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Edhart speelt op De Aftrap in het Onder 18-team. De definitieve selectie wordt vrijdag 18 maart bekendgemaakt.

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar werkt de finaleronde, de zogenoemde UEFA Eliteronde, van de EK-kwalificatiereeks 2021-2022 af in eigen land. Als wedstrijdlocaties zijn de sportparken van SV Venray en UDI ’19 aangewezen.

Oranje onder 17 is de regerend Europees kampioen. Om de titel te verdedigen moet het team van KNVB-coach Mischa Visser zich eerst via ontmoetingen met Griekenland, Hongarije en Slowakije kwalificeren voor het EK 2022 in Israël.

Programma

Onder 17 opent de finaleronde tegen Hongarije op donderdag 24 maart (16.00 uur) op Sportcomplex Parkzicht in Uden. Op zondag 27 maart (16.00 uur) staat op Sportpark de Wieën in Venray de ontmoeting met Slowakije op het programma. Griekenland – Nederland is de afsluitende wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi en wordt op woensdag 30 maart (16.00 uur) weer gespeeld op Sportcomplex Parkzicht in Uden.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder