Thomas Letsch (Vitesse): ,, Ik denk dat we ADO kunnen pakken”

Europees voetbal is het doel van Vitesse-trainer Thomas Letsch (foto). Zijn ploeg is dinsdag gastheer van ADO Den Haag. Zijn doel is duidelijk: ,,We zijn sportmensen, dan wil je prijzen winnen. Wij zitten in twee competities waarin we die kunnen winnen”, laat hij weten aan Voetbal International.

,,De KNVB-beker is gewoon een hoofdprijs in een voetbalseizoen, daarnaast levert de beker een ticket voor Europees voetbal op. Dan is het eenvoudig, want Vitesse wil Europa in: dat doel hebben we vanaf dag één gesteld. Dit is dan de kortste weg, geen gemakkelijke, want je moet iedere wedstrijd winnen. We zetten op de beker in. We moeten naar de kwartfinales. Ik ga zeker geen spelers sparen. Voor experimenten is geen plaats”, maakt Letsch duidelijk dat hij het duel et de Hagenaars serieus benadert.

‘Tikkie’

,,We willen hoe dan ook bij de laatste acht komen. Ik denk dat we ADO kunnen pakken.” En over ADO Den Haag is Letsch ook duidelijk: ,,Ik heb gezien hoe ze pas op het laatste moment verloren bij AZ. Dat is een tikkie, ik weet ook niet hoe zij deze wedstrijd benaderen. Maar ze hebben aardig wat veranderd: ze zijn stabieler, verdedigen beter, wisselen vaker van systeem en passen zich meer aan. Ze staan lager dan ze verdienen.”

Anders

ADO Den Haag zal het zeker niet cadeau geven, maar trainer Ruud Brood van de Hagenaars zal het duel wellicht iets anders benaderen. Zaterdag wacht immers het enorm belangrijke competitieduel in eigen huis tegen FC Emmen. Waarschijnlijk krijgen andere spelers (weer) een kans.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder