Documentaire ESPN: Woedende Rankovic tijdens rust bekerduel ADO-Sparta

ADO Den Haag speelde voor de TOTO KNVB-beker in oktober 2020 in het eigen stadion tegen Sparta. De Rotterdammers leken het duel met 0-1 te winnen, maar ADO Den Haag sloeg op de valreep toe en haalde er nog een verlenging en ‘pingelserie’ uit. Tijdens de rust ging toenmalig trainer Aleksandar Rankovic ‘uit zijn dak’.

ADO Den Haag speelde geen beste partij voor rust tegen Sparta, de club waar Rankovic als assistent van Henk Fraser had gewerkt. Wat wilde hij graag winnen van zijn oude club. In de rust van dat duel ging de ADO Den Haag-trainer volledig door het lint. Rankovic hield een donderspeech in de rust, zelfs een instructiebord moest het ontgelden.

Die opnamen zijn te zien in een documentaire van ESPN ‘Ademhalen, Doorzetten en Overleven’, die komende zondag (om 22.00 uur) is te zien bij die zender.

Op slag van tijd kopte doelman Luuk Koopmans raak uit een hoekschop. In de verlenging werd niet gescoord, waarna ADO Den Haag de strafschoppen beter nam en dus verder mocht bekeren. Een tevreden Rankovic na afloop…..

© Haaglanden Voetbal

Lees verder