Warming-up ADO O21, Gerard van Ruitenburg: ,,Afgelopen week goed getraind”

Na het gelijke spel tegen Feyenoord O21 gaat ADO Den Haag O21 vol vertrouwen richting Nijmegen voor de derde ontmoeting met NEC Nijmegen O21. In de najaarscompetitie werd er met 3-1 thuis gewonnen, terwijl het in Nijmegen een 2-1 nederlaag werd.

Tekst: Glenn Duijzer

In de voorjaarscompetitie heeft NEC Nijmegen O21 nog geen punten behaald en staat daarmee laatste in de stand. ADO Den Haag O21 is terug te vinden op de vierde plaats met vier punten.

Een vooruitblik op het duel van vandaag met trainer Gerard van Ruitenburg (foto).

Om de degradatie te ontlopen moeten jullie minimaal één uitwedstrijd winnen, ik denk dat zaterdag daarvoor de uitgelezen kans is.

,,Zeker weten, we gaan er ook alles aan doen om dat te bewerkstelligen.”

Je hebt de beelden van NEC van afgelopen week gezien, er mogen dus geen verrassingen zijn.

,,Dat klopt en we hebben er natuurlijk dit seizoen al tweemaal eerder tegen gespeeld. De laatste uitwedstrijd verloren we met 2-1. Dat was een ongelukkige uitslag. We misten toen wel een flink aantal spelers en speelden in Nijmegen met een heel jong team. Die jongens van de O18 hebben het toen prima gedaan. Het verschil tussen hun competitie en de O21-competitie was wel iets te groot. Voor de komende wedstrijd zijn we compleet. We kunnen nu NEC beter weerstand bieden.”

Met helemaal compleet bedoel je de spelers van O21. Je weet nog niet wie je er van de selectie bij krijgt?

,,De spelers van de O21 zijn helemaal fit. Esajas in de enige die geblesseerd is. Owusu zit vrijdag bij de selectie van het eerste en Nikiema heeft vrij gekregen om even z’n rust te nemen na de interlandperiode. Naast David van de Riet en Sem Eekhout van de O18 op de bank.”

Het wordt dus een echte wedstrijd in vergelijking met de laatste ontmoeting?

,,Toen moesten we veel spelers afstaan aan het eerste elftal en daarbij hadden we ook nog eens te maken met veel blessures. Deze week hebben we iedereen fit kunnen houden en gaan we met een goed gevoel richting Nijmegen. Ik heb er een goed gevoel over. Iedereen binnen het team weet dat er een resultaat moet worden behaald. Dat is een goede zaak.”

© Haaglanden Voetbal   

Lees verder