Jeugd O21: ADO Den Haag O21 pakt volle buit in Nijmegen

ADO Den Haag O21, het team van trainer Gerard van Ruitenburg, heeft in de 1e divisie A een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de degradatie te ontlopen. Er werd met 0-3 gewonnen uit bij NEC Nijmegen. In de 3e divisie A ging Excelsior Maassluis onderuit bij AFC en in de 4e visie B was Westlandia nipt te sterk voor Spartaan’20.

Tekst: Glenn Duijzer

1e Divisie A

Vooraf was de wedstrijd al betiteld als cruciaal in de strijd om degradatie te ontlopen. Omdat er slechts zeven competitiewedstrijden worden gespeeld is het noodzaak om minimaal drie duels te winnen. ADO Den Haag O21 heeft nu na vier wedstrijden al zeven punten behaald door tweemaal een overwinning en een gelijkspel tegen Feyenoord te behalen.

De eerste klap is een daalder waard moet Emre Ates (foto) hebben gedacht toen de verdediger de 0-1 scoorde na bijna twee minuten spelen. Het duurde even voordat NEC deze klap te boven was, maar in het restant van de eerste helft werden de jonge geel-groenen ver op eigen helft vastgezet. Toch werd de rust behaald met de 0-1 voorsprong.

Wissels

Na rust besliste ADO Den Haag O21 de wedstrijd binnen vijf minuten. Net op het uur scoorde Evan Rottier en nog geen vijf minuten later was Aimane El Karicha ook doeltreffend. Het laatste half uur kwam er geen verandering meer in de stand en het Haags Kwartiertje werd vooral benut door wissels binnen het team door te voeren.

Opstelling ADO Den Haag:

Van de Riet, Roethof, Ates (75. Esajas), Van Breemen, Owusu (46. J. Mulder), Broekhuizen, Dicke, Komljenovic, El Karicha (80. Demir), Rottier (80. Reinders), Struick (70. Shahaj).

Op zaterdag 23 april staat de volgende wedstrijd pas weer op het programma. PEC Zwolle komt dan naar de Aftrap in Den Haag. De wedstrijd begint om 15.00 uur. De competitie wordt in mei afgesloten met een tweetal uitwedstrijden. ADO Den Haag O21 gaat dan op bezoek bij Willem II en Almere City.

Voor komend weekend staat er nog geen oefenwedstrijd op het programma.

3e divisie A

Excelsior Maassluis O21 ging nipt onderuit in Amsterdam bij AFC met 2-1. Excelsior moet nu op de ranglijst AFC naast zich dulden met 7 uit 4. Cambuur Leeuwarden gaat na de 4-0 zege op Fortuna Sittard in deze divisie aan de leiding met 9 uit 4.

4e divisie B

Westlandia pakt haar eerste overwinning door op De Hoge Bomen met 4-3 baas te blijven over Spartaan’20, dat daardoor hekkensluiter bleef met nul punten uit vier duels. Westlandia staat daar vlak boven met drie uit drie.