Dante Rigo ontevreden: ,,Hier wordt ADO niet beter van, PSV niet en ik al zeker niet”

Dante Rigo (foto), die afgelopen zomer op huurbasis overkwam van PSV naar ADO Den Haag, is duidelijk ontevreden. Hij komt niet meer voor in de plannen van trainer Ruud Brood. ,,Hier wordt niemand beter van. ADO niet, PSV niet en ik al zeker niet”, aldus Rigo tegen HNL.be.

Na het ontslag van trainer Aleksandar Rankovic begin november kwam er ook voor Dante Rigo de klad in. De 22-jarige Tremelonaar kreeg sinds de wedstrijd 20 december tegen Ajax geen minuut speeltijd meer. Rigo over het vertrek van Rankovic: ,,Wat écht vreemd was, is dat Rankovic me bij zijn afscheid voorspelde dat ik niet veel meer zou spelen. Aanvankelijk geloof je dat natuurlijk niet, maar onder de nieuwe coach (Ruud Brood – red.) verdween ik wel degelijk naar de bank. Ik vroeg hem een paar keer naar de reden en om perspectieven, maar veel wijzer werd ik niet van zijn antwoorden. Ik kreeg nog wel invalbeurten, maar sinds de wedstrijd tegen Ajax op 20 december kwam ik nauwelijks meer van de bank. Het lijkt er dus inderdaad op dat het een beslissing is van bovenhand, want ik moet in de pers lezen dat ze van me af willen omwille van financiële redenen. Zelf hoorde ik nog niets. Een sportieve keuze lijkt het me niet, want het is niet zo dat ADO plots meer punten begon te pakken toen ik uit de ploeg ging.”

Loopbaan

De Belg Dante Rigo speelde in de jeugd bij SK Heist en Lierse SK verhuisde alweer dertien jaar geleden naar PSV. Daar doorliep hij de rest van zijn opleiding tot hij vorig seizoen voor de eerste keer werd uitgeleend aan Sparta Rotterdam. Een succesvolle periode die helaas voor Rigo werd gestuit door corona. Bij het begin van dit seizoen was er een nieuwe kans bij ADO Den Haag. ,,Alles begon er goed. De trainer had veel vertrouwen en ik speelde nagenoeg alles. Het enige wat tegenviel, waren jammer genoeg de resultaten. Maar ik was best tevreden over mijn prestaties en kon mezelf weinig verwijten”, aldus Rigo.

Verder

Hoe nu verder, wordt de huurovereenkomst verbroken? Rigo: ,,Dat zal de komende dagen moeten blijken, maar het dossier ligt in elk geval op tafel bij PSV. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik moet spelen en als het hier niet is, dan wel elders”, aldus de Tremelonaar. ,,Na volgend seizoen loopt mijn contract in Eindhoven af en dus zal de komende maanden duidelijk worden waar mijn toekomst ligt.  Als het verhaal daar stopt? Dan mik ik op een andere club in de Eredivisie of de Jupiler Pro League, dat niveau kan ik zeker aan”, aldus Rigo tegen de Belgische website.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder