ADO Den Haag ziet ook Shanique Dessing naar PSV vertrekken

|

In navolging van Gwyneth Hendriks, vertrekt ook Shanique Dessing (foto) aan het eind van dit seizoen naar de PSV. De 21-jarige aanvalster maakte in 2016 de overstap naar de Beloften van ADO Den Haag Vrouwen.

In dat seizoen debuteerde Dessing ook in de hoofdmacht van de ADO Den Haag Vrouwen. Haar debuut bekroonde zij met twee doelpunten in de bekerwedstrijd uit tegen Ajax. In 2017 tekende Dessing, als 16-jarig meisje, haar eerste contract in het Cars Jeans Stadion. Zij is momenteel één van de langstzittende speelsters bij ADO Den Haag Vrouwen.

Pech

Vorig seizoen eindigde met veel pech. Dessing werd geveld door een zware knieblessure in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, waardoor zij sindsdien niet meer in actie is gekomen voor ADO Den Haag Vrouwen. In totaal kwam Dessing tot 68 optredens en 11 doelpunten voor het eerste elftal. Over haar periode in Den Haag zegt zij zelf op de clubsite: ,,Ik heb zes hele mooie en fijne jaren gehad bij ADO. Ik ben opgegroeid bij de club en uitgegroeid tot de speelster die ik nu ben. Ik heb er zoveel lieve mensen leren kennen en vrienden voor het leven gemaakt. De club voelt als thuis, maar toch heb ik besloten om ADO voor nu te verlaten.”

Missen

,,Ik heb hier zoveel meegemaakt en zoveel mooie momenten gehad dat het teveel is om op te noemen”, gaat Dessing verder. ,,Wat ik wel kan zeggen is dat ik ADO Den Haag Vrouwen en iedereen bij club ontzettend ga missen. Voor mezelf is dit laatste seizoen niet gelopen zoals ik had gehoopt, maar desondanks hoop ik dat we het als team het wel goed kunnen afsluiten en de Eredivisie Cup naar Den Haag kunnen halen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder