FC Groningen-trainer heeft twijfelgevallen voor duel tegen ADO Den Haag

Trainer Danny Buijs (foto) van FC Groningen heeft de nodige problemen in de selectie en zal moeten puzzelen wie hij kan inzetten dinsdagavond thuis tegen ADO Den Haag. Buijs, zelf oud-speler van ADO Den Haag, heeft maar liefst zes spelers waarvan hij niet weet of ze dinsdagavond in actie kunnen komen.

Die twijfelgevallen zijn Alessio da Cruz, Patrick Joosten, Azor Matusiwa, Mike te Wierik, Gabriel Gudmundsson en Ahmed El Messaoudi. Arjen Robben is er nog steeds niet bij. Buijs tegen de verslaggever van ESPN: ,,Het wordt voor een aantal jongens lastig om überhaupt te gaan starten of de volledige wedstrijd kunnen gaan spelen. We moeten het goed monitoren.”

Fit en fris

Da Cruz, Joosten en Matusiwa komen terug van spierblessures. Buijs: ,,Daarnaast hebben we Mike die lang niet gespeeld had. Gabriel Gudmundsson moeten we goed in de gaten houden en Ahmed heeft al een tijdje klachten en dat is verergerd na zaterdag. We moeten zorgen dat er een fit en fris elftal aan de wedstrijd verschijnt.”

Favoriet

Ondanks die twijfelgevallen en het moeten puzzelen van de trainer, is Buijs ervan overtuigd dat zijn ploeg de favoriet is. ,,ADO heeft nu een andere ploeg, zijn na de winterstop wat wisselvallig qua resultaten, maar ik ben ervan overtuigd dat wij, zonder ADO te onderschatten, dit soort thuiswedstrijden moeten gaan winnen.”

FC Groningen – ADO Den Haag vangst dinsdag aan om 21.00 uur en is live te zien op ESPN.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder