Gemeente Rijswijk start met ‘ADO-Vitaal’

|

Vorige week donderdag vond in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag de eerste officiële bijeenkomst van ‘ADO-vitaal’ plaats voor medewerkers van de Gemeente Rijswijk.

In totaal tekenden zestien aanwezigen hun overeenkomst in de Maatschappelijke Sky Lounge  om vervolgens rondgeleid te worden door het stadion. Ook werd in tijdens deze introductiebijeenkomst de eerste theorie besproken tijdens de workshop ‘Time for Change’.

Proefles

De plannen voor het uitrollen van ‘ADO-vitaal’, de variant van EuroFIT voor werknemers van bedrijven, lag door de coronapandemie de afgelopen twee seizoenen in de kast. In september 2021 werd de interesse van de Gemeente Rijswijk concreet, waardoor er op 14 september een proefles volgde met de HR-afdeling. Door de enthousiaste reacties over de proefles, werd er goedkeuring gegeven aan de uitvoer van het project en ging de inschrijfprocedure open. Er hadden zich zestien medewerkers aangemeld, die door de toen gestelde maatregelen geduldig moesten wachten. Maar op 7 april konden ze dan eindelijk beginnen!

Gezonde leefstijl

Vitaliteitscoach Randy Rijke opende de bijeenkomt in de Sky Lounge, waar de overeenkomsten klaarlagen om ondertekend te worden. Met het tekenen, committeren de deelnemers zich aan de twaalfdelige cursus ‘ADO-vitaal’, waar ze samen aan de slag gaan om een bewustwordingsvertaalslag te maken voor de gezonde leefstijl van het individu. Niet elke deelnemer van de Gemeente Rijswijk kende elkaar en via één-op-één gesprekken mochten ze zich voorstellen. Het is een diverse groep met verschillende functies en achtergronden.

Workshop

Na de rondleiding door het stadion gingen de deelnemers aan de slag met het eerste workshopgedeelte. In ‘Time to Change’ was Randy benieuwd naar de drijfveren van de medewerkers. ,,Waarom wil of moet je een verandering maken in jouw gezonde leefstijl?”, vroeg Randy aan de deelnemers. Op post-its schreven de deelnemers hun drijfveren om er vervolgens over in discussie te gaan. De gemaakte poster wordt bewaard en bij elke les opgehangen ter motivatie. Bij de volgende les op donderdag 14 april op het Sportpark Prinses Irene zullen de medewerkers van de Gemeente Rijswijk aan de slag gaan met hun beweeggedrag.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder