Oefenvoetbal: FC Utrecht verslaat jeugdig ADO Den Haag

Een op het laatste moment ingelaste oefenwedstrijd tussen de reserves van FC Utrecht en een jeugdig ADO Den Haag werd op Sportpark Zoudenbalch door de thuisploeg met 3-1 gewonnen.

Tekst: Glenn Duijzer

Onder de aanwezigen, het duel werd ‘achter gesloten deuren’ gespeeld zonder publiek, waren onder meer Kees Jansma (RvC FC Utrecht), Dick Advocaat (mentor FC Utrecht) en Dirk Heesen (oud-speler ADO Den Haag en FC Utrecht) present.

Om het Haagse feestje compleet te maken zat bij de thuisploeg ook de voormalige doelman van ADO Den Haag, Stefan Postma, als keeperstrainer op de bank. Op de bijvelden van het Utrechtse jeugdcomplex werden de jeugdige keepers van FC Utrecht onder handen genomen door Hagenaar Gianni Kamperveen.

Nieuwelingen

Aan Haagse zijde waren er basisplaatsen voor de drie nieuwelingen Guillem Rodriguez, David Puclin en Felipe Pires. Als trainer maakte Levi Schwiebbe zijn debuut als eindverantwoordelijke.

De gehele wedstrijd was de thuisploeg de dominante partij en kwamen de geelgroenen bijna niet onder de druk vandaan. ADO Den Haag wist voor de rust doelman Eric Oelschlägel niet echt te testen. Aan de andere kant hadden de Utrechtse aanvallers het vizier niet scherp staan. Pontus Almqvist en Mimoun Mahi schoten zwak in en het schot van Remco Balk ging huizenhoog over. De grasmat kon daar ook debet aan zijn.

Wissels

In de rust wisselde ADO Den Haag tweemaal in de achterhoede en dat was duidelijk de merken. Door de onwennigheid en onervarenheid werd het binnen een kwartier 3-0 door treffers van Mahi (rebound), Almgvist (van afstand) en een kopbal van Hidde Ter Avest.

Na de derde treffer werd er aan de kant van ADO Den Haag stevig gewisseld, hierdoor werd het meer het Onder21-team. Mede door de vermoeidheid aan Utrechtse zijde en de frisheid en het goed combinerende ADO Den Haag werd het evenwicht een beetje hersteld. Na een overtreding op invaller Aimane El Karicha mocht Samy Bourard (foto) net buiten het strafschopgebied aanleggen voor een directe vrije trap. De Belgische aanvaller krulde de bal netjes over de muur in de kruising: 3-1.

In het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor FC Utrecht.

Opstelling ADO Den Haag:

Kilian Nikiema (46. David van de Riet); Guillem Rodriguez, Jamal Amofa (60. Danté Roethof), Michael Mulder (60. Emre Ates), Nigel Owusu (60. Finn van Breemen); David Puclin (60. Sacha Komljenovic), Benjamin Reemst (60. Finn Dicke), Samy Bourard (73. Nino Noordanus); Cain Seedorf, Nino Noordanus (60. Rafael Struick), Felipe Pires (60. Aimane El Karicha).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder