Ruud Brood kijkt vooruit op duel van vandaag: ,,Ziel en zaligheid erin gooien”

Op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen sprak Ruud Brood (foto) met respect over de tegenstander, maar liet hij ook weten dat er mogelijkheden zijn voor zijn ploeg.

ADO Den Haag speelt vanavond om 21.00 uur in het hoge noorden tegen FC Groningen, dat op plaats zes staat met 31 punten uit achttien duels. ,,Het is een fysieke en stugge ploeg”, laat Brood weten op de clubwebsite. ,,Daar moeten we goed op voorbereid zijn en ons tegen wapenen. Ze hebben veel jongens die goed kunnen voetballen en staan zodoende niet voor niets op de zesde plek. Tegen subtoppers staan we doorgaans wel redelijk goed. Dat hebben we tegen AZ en Vitesse ook laten zien. We zijn dan ook zeker niet kansloos. Om te overleven moeten we onze ziel en zaligheid in de wedstrijden gooien.”

Aanvallen

,,Ze hebben Te Wierik teruggehaald, een ervaren speler. Wij moeten daar een goed team tegenover zetten. Niet alleen een ploeg die tegenhoudt, maar ook tracht aan te vallen”, aldus Brood bij Omroep West. De opstelling van ADO Den Haag is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zullen dezelfde spelers aan de start verschijnen als in het thuisduel tegen FC Emmen. Dus geen Daryl Janmaat en Ricardo Kishna op de bank. De twee nieuwe spelers, Bobby Adekanye en Youness Mokhtar, zitten nog niet bij de wedstrijdselectie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder