Coaches Betaald Voetbal vraagt opheldering over dispensatie Franken

Coaches Betaald Voetbal (CBV) heeft aan de licentiecommissie van de KNVB om opheldering gevraagd over de aan ADO Den Haag-trainer Giovanni Franken (foto) verleende dispensatie.

Franken, die niet over het vereiste diploma beschikt, heeft namelijk toestemming gekregen om tot twee weken na het einde van het seizoen als hoofdtrainer van ADO Den Haag te fungeren. Dat is een langere termijn dan normaal gebruikelijk is.

Belangen

ADO Den Haag zette half maart hoofdtrainer Ruud Brood op non-actief en vroeg vervolgens – met succes – dispensatie aan voor Giovanni Franken. In de brief aan de KNVB van Mario Captein, directeur van de CBV staat: ,,De uitspraak van de licentiecommissie komt erop neer dat indirect wordt toegestaan dat een trainer zonder UEFA Pro-licentie voor een bepaalde periode op het veld mag staan. De uitspraak raakt de belangen van onze leden en is in strijd met een aantal van de reglementen waarvoor jarenlang gestreden is.”

Vragen

De CBV wil onder meer weten waarom ADO Den Haag een langere periode heeft gekregen om een coach aan te stellen, die wel over de juiste papieren beschikt. Verder vraagt de CBV zich af waarom haar organisatie in deze kwestie niet is gehoord.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder