Liz Rijsbergen (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Alles geven om drie punten mee te nemen”

Halverwege de derde periode staat ADO Den Haag Vrouwen nog bovenaan. Zondag wacht de belangrijke confrontatie met concurrent Feyenoord. Het is in het debuutseizoen van de Rotterdamse club de derde keer dat beide clubs tegenover elkaar staan. Beide eerdere duels eindigden in 1-1.

Tekst: Ivo Schimmel

Na dertien speelrondes was Feyenoord nog de gedeelde koploper van de Eredivisie. Daarna volgde een mindere periode, waardoor de achterstand op koploper FC Twente al dertien punten bedraagt. De debutant staat met 35 punten uit twintig duels op de vierde plaats. ADO Den Haag Vrouwen is vijf wedstrijden op rij ongeslagen en heeft vijf punten minder. Voor beide clubs is de derde periode en de Eredivisie Cup als beloning de enige mogelijkheid om nog iets tastbaars uit dit seizoen te halen.

Aansluiting

,,We hebben de afgelopen weken hard getraind om fit te blijven,” blikt Liz Rijsbergen (foto) terug op de afgelopen weken. De laatste competitiewedstrijd van de Residentieclub was op 1 april. ,,We weten dat dit een belangrijke wedstrijd is om aansluiting bij de top vier te krijgen en de derde periodetitel binnen te slepen.”

Stroef

De 20-jarige vleugelaanvalster speelde dit seizoen bijna alles. Ze scoorde tot nu toe vijf competitiedoelpunten en twee keer in de KNVB Beker. ,,Mijn tweede seizoen in de hoofdmacht begon stroef. In het begin heb ik niet het niveau gehaald dat ik wil en van mijzelf moet halen. Gelukkig kwam dat terug naarmate het seizoen vorderde en kon ik weer belangrijk zijn voor het team. Ik hoop deze stijgende lijn de laatste wedstrijden vast te houden, zodat we het seizoen mooi kunnen afsluiten.”

Belonen

Ze verwacht een leuke wedstrijd in Rotterdam. ,,We hebben tot twee keer toe een goede wedstrijd tegen Feyenoord op de mat gelegd, waarbij we onszelf vergaten te belonen. We zullen zondag alles geven om de drie punten mee terug te nemen naar Den Haag.”

De wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zondag op Sportcomplex Varkenoord en vangt aan om 12.15 uur en is live te zien op ESPN.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

Lees verder