ADO Den Haag zonder veel basisspelers tegen FC Emmen

In overleg met de spelersgroep zal trainer Giovanni Franken van ADO Den Haag veel basisspelers niet in zijn ploeg opnemen voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, vrijdag tegen FC Emmen uit.

Tekst: Ton Beije

Franken wil daarmee spelers extra rust geven voor de start van de nacompetitie begin volgende week. Ook het feit, dat FC Emmen op kunstgras speelt, is daarbij voor diverse spelers een extra reden om dit duel aan zich voorbij te laten gaan.

Afwezigen

In de basis ontbreken in ieder geval Sem Steijn, Gregor Breinburg, Thomas Verheydt (foto), Ricardo Kishna, Hervé Mathys, Daryl Janmaat en captain Boy Kemper. Overigens zal Franken ook niet op de bank zitten, want als laatste onderdeel van zijn examen voor het diploma UEFA pro, zal de coaching in handen zijn van Edwin Grünholz. ,,Het lijkt mij beter om dan niet naast hem op de bank plaats te nemen”, liet Franken donderdag na de training weten.

Vierde

ADO Den Haag staat nu op een vierde plaats en hoopt die positie vast te houden, dan hoeft pas op dinsdag in de eerste ronde van de play-offs te worden aangetreden. De return is dan volgende week zaterdag. De Hagenaars beginnen in ieder geval met een uitwedstrijd.

Vanavond meer in een gesprek met trainer Giovanni Franken én speler Sem Steijn in ons TV-programma Studio ADO.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder