Transferbalans ADO Den Haag: acht nieuwkomers, vijf vertrekkers

De wintertransferwindow zit erop, tijd om de balans op te maken wat ADO Den Haag betreft. Eerder werd al duidelijk dat bij de ploeg van Ruud Brood de nodige ervaring ontbrak. Die is er in ieder geval wel bijgekomen.

De renovatie zit erop. Acht nieuwe spelers zijn erbij gekomen, minder dan na de noodgrepen vorig seizoen onder de toen nieuwe trainer Alan Pardew. Ervaring kwam er al snel bij met de komst van Daryl Janmaat (foto) en Marko Vejinovic. En ook Gianni Zuiverloon, al heeft hij een lange periode nodig (gehad) om wedstrijdfit te geraken. Maar daar is het niet bij gebleven want ook Tomislav Gomelt en Youness Mokhtar sloten aan. Evenals doelman Martin Faisl en Juan Familia-Castillo en aanvaller Bobby Adekanye.

Zeker de ervaren Janmaat, Vejinovic en Mokhtar zijn spelers die ADO Den Haag mede omhoog op de ranglijst moeten jagen. Een nieuwe spits, waar veel over gesproken is, is er nog niet bijgekomen. Wellicht kan er nog één komen die transfervrij is. En wie weet sluit eventueel Nassar El Khayati nog aan.

Vertrekkers

Tussentijdse vertrekkers waren er ook. Het contract van Ravel Morrison werd ontbonden. Andrei Ratiu, tegen FC Groningen nog basisspeler, ging terug naar het Spaanse Villareal, terwijl spits Nikos Karelis in zijn geboorteland Griekenland een nieuwe werkgever vond in Panaitolikos. Dante Rigo, die onder Brood geen speelminuten meer kreeg, keerde terug naar PSV. Tenslotte werd Evan Rottier verhuurd aan Keuken Kampioen Divisieclub TOP Oss om meer ervaring op te doen.

ADO Den Haag moet snel punten gaan halen om niet nog verder achterop te geraken. Dat begint zondag al met een uitwedstrijd tegen concurrent Willem II.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder