Doelman Schoonderwaldt verruilt ADO den haag voor Quick Boys

De door het vertrek van Pim van der Plas ontstane vacature is ingevuld. Doelman Youri Schoonderwaldt (foto) komt over van ADO Den Haag en zal komend seizoen gaan strijden voor de plek onder de lat bij Quick Boys. Bij de totstandkoming van de overeenkomst is door de clubleiding een eenzijdige optie voor een tweede jaar bedongen.

Schoonderwaldt (22) verhuisde op jonge leeftijd van Amsterdam naar Vlaardingen, waar hij speelde voor VFC, voordat hij in het seizoen 2017-2018 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van de profs van ADO Den Haag. ,,Daar speelde ik mijn wedstrijden voornamelijk met ADO Den Haag O19 én Jong ADO Den Haag dat tot voor kort uitkwam in de Derde Divisie. Daarnaast deed ik ervaring op in oefenduels met het eerste elftal,” laat Schoonderwaldt weten op de site van Quick Boys.

Vlieguren

,,Maar ik voel dat het tijd is voor een volgende stap. Het is belangrijk voor mij om meer vlieguren te maken en mezelf verder te ontwikkelen. Quick Boys heeft mij niets beloofd, maar ik krijg een eerlijke kans om te laten zien wat ik kan”, aldus de bijna twee meter lange doelman. ,,Quick Boys is een heel mooie en grote club in het amateurvoetbal. Het complex in de duinen, de vele supporters en de goede sfeer. Lorenzo van Kleef ken ik van onze gezamenlijke tijd in Den Haag, maar hij vertrekt helaas naar Sparta Rotterdam. Verder heb ik met Nigel Ogidi Nwankwo en Tyrone Owusu samengespeeld in het verleden.”

Betaald voetbal

Hoewel Schoonderwaldt nu gaat spelen bij de amateurs, heeft hij het profvoetbal nog niet uit het oog verloren. ,,Mijn insteek is nog steeds om op termijn terug te keren in het betaalde voetbal. Daarom probeer ik naast de trainingen bij Quick Boys ook overdag bezig te blijven. Daarnaast volg ik de HBO-opleiding Business & Innovation. De VVCS biedt deze studie aan en ik ga mijn laatste jaar in.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder