Bjørn Johnsen tekent contract bij CF Montreal in Canada

Oud-ADO Den Haag-speler Bjørn Johnsen (foto) zet zijn loopbaan voort in Canada. Hij tekende een contract tot 2022 bij CF Montreal, met een optie voor nog een seizoen. In 2018 verruilde hij ADO Den Haag – voor een aantrekkelijk bedrag – voor AZ.

De interesse van AZ werd het seizoen daarvoor opgewekt, toen Johnsen negentien treffers produceerde en bijna topscorer werd van Nederland.

Zijn nieuwe club CF Montreal komt uit in de Major League Soccer, de gecombineerde competitie van clubs uit de Verenigde Staten en Canada. De club is op de eigen site ook enthousiast met het binnenhalen van Johnsen : ,,Zijn carrière is bijzonder interessant, de Noorse spits heeft professioneel gespeeld in Spanje, Bulgarije, Noorwegen, Nederland, Schotland, Portugal en meer recent Zuid-Korea en scoorde meer dan tachtig doelpunten. Hij kwam ook uit in de nationale ploeg van Noorwegen, waarvoor hij vijf keer doel trof in 16 interlands.”

Zijn laatste club was Ulsan Hyundai in Zuid-Korea. Daar was Johnsen in 33 wedstrijden elfmaal doeltreffend. Bij zijn nieuwe club had men een welkomstvideo beschikbaar met de nodige doelpunten van Johnsen, waarvan ook een aantal in het ADO Den Haag-shirt.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder