ADO Den Haag-supporters toch naar eindduel tegen FC Eindhoven

Naar aanleiding van de wanordelijkheden en vernielingen bij de uitwedstrijd bij NAC heeft ADO Den Haag op 12 mei een statement doen uitgaan. Op initiatief van verschillende supportersverenigingen heeft er maandag een gesprek plaatsgevonden tussen de ADO Den Haag directie, Van Heugten Tours en vertegenwoordigers van de Supportersverenigingen Haagsche Bluf, FCDH en FanSupport.

Na afloop van dit gesprek hebben de supportersverenigingen zich in een publiek statement gedistantieerd van de ernstige wanordelijkheden. De Supportersverenigingen hebben daarbij aangeboden om zelf een actieve rol te gaan spelen in het ordelijk laten verlopen van toekomstige uitwedstrijden in samenwerking met de veiligheidsmedewerkers van ADO Den Haag.

Aangifte

Verder zijn de betreffende personen verantwoordelijk voor wanordelijkheden op beelden herkend en is er aangifte gedaan bij de politie. Relschoppers zullen aansprakelijk gesteld worden voor de mentale en fysieke schade en kunnen een (landelijk) stadionverbod tegemoetzien.

Buscombi

Met de genomen maatregelen en de open gesprekken met zowel Van Heugten Tours als de supportersverenigingen heeft ADO Den Haag er vertrouwen in om in aangepaste vorm een buscombi aan te kunnen bieden richting FC Eindhoven. Hoe deze regeling er precies uit zal zien zal later gecommuniceerd worden. Hopelijk zorgt daarbij de steun van de supporters voor een extra positieve bijdrage in het realiseren van het ultieme doel: promotie!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder