Martin Jol over vertrek Bourard: ,,Moeilijke knoop om door te hakken”

Haaglanden Voetbal meldde maandag al dat Samy Bourard definitief de overstap maakt naar het Hongaarse MOL Fehérvár FC. Met de komst van Abdenasser El Khayati is het middenveld van ADO Den Haag ruim bezet. Volgens Martin Jol (foto) was het een moeilijke knoop om door te hakken.

ADO Den Haag heeft nog wel even moeten nadenken of het Bourad zomaar zou laten gaan. Hij is één van de jongere spelers die afgelopen zomer is aangetrokken. De Belg kwam over van FC Eindhoven en maakte al de nodige minuten in de hoofdmacht.

Speeltijd

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, over zijn vertrek op de clubsite: ,,Samy is een fantastische jongen, die we afgelopen zomer al snel aantrokken. Hij is een echte liefhebber en ademt voetbalplezier, maar heeft tegelijkertijd ook veel speeltijd nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Met de overstap naar Hongarije wil hij de kansen hierop vergroten. Met de trainer en het management zijn we tot de conclusie gekomen dat het middenveld, mede dankzij de komst van Nasser El Khayati, sterk genoeg bezet is. Bovendien kunnen we tevreden zijn met de gemaakte afspraken. Dat neemt niet weg dat het een moeilijke knoop was om door te hakken.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder