Dirk Kuijt in beeld als nieuwe trainer ADO Den Haag

De naam van Dirk Kuijt (foto) als nieuwe trainer van ADO Den Haag wordt nadrukkelijk genoemd. De Haagse club zou al uitgebreid gesproken hebben met de 41-jarige oud-international.

Van de kant van ADO Den Haag is één en ander nog niet bevestigd. Het is ook de vraag of het mislopen van een ticket voor de Eredivisie nog roet in het eten kan gooien. Trainer Giovanni Franken, die bezig is aan het behalen van het hoogste diploma, dus nog niet gerechtigd is volgend seizoen als hoofdcoach te fungeren (hij had na het vertrek van Ruud Brood tijdelijk dispensatie gekregen) kreeg vlak voor de wedstrijd tegen Excelsior te horen, dat ADO Den Haag rond was met een nieuwe trainer.

Hoe de technische staf er verder uit gaat zien, Franken heeft nog een doorlopend contract, is niet bekend. Edwin Grünholz moet nog een onderdeel overdoen om in het bezit te komen van het UEFA pro-diploma.

Kuijt was eerder trainer bij Jong Feyenoord, leek in de Kuip als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar technisch directeur Frank Arnesen koos voor de ervaren Hagenaar Dick Advocaat. Mocht de overeenkomst tussen ADO Den Haag en Dirk Kuijt gerealiseerd worden, dan is het de eerste klus van de Katwijker als hoofdcoach.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder