ADO Den Haag komt met statement naar aanleiding van ongeregeldheden

ADO Den Haag heeft vanmiddag een statement afgegeven naar aanleiding van de ongeregeldheden na de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam.

Afgelopen zondag ging het na afloop van de wedstrijd ADO Den Haag – Excelsior in de finale van de play-offs helemaal mis. Wat een hoogtepunt moest worden mondde uit in een dubbele teleurstelling. Niet alleen op het veld, maar vooral ook daarbuiten. Supporters van ADO Den Haag zochten de confrontatie met de mensen in het uitvak, maar ook buiten het stadion met de politie en ME. Namens ADO Den Haag schamen we ons diep voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden.

In een sfeervol stadion begon de middag nog zeer positief. Een uitverkocht en geel-groen Cars Jeans Stadion was in de stemming voor een waar voetbalfeest. Helaas sloeg de stemming helemaal om na afloop van het duel en werd het tegenovergestelde bereikt. De club wordt (wederom) zwaar in diskrediet gebracht door een grote groep raddraaiers die zich niet kunnen gedragen. Supporters bestormden het veld en gooiden, tot het moment dat de ME ingreep, vuurwerk en andere voorwerpen richting het uitvak. Daarna ging het ook buiten het stadion volledig mis. Op verschillende plekken rondom het stadion zochten relschoppers de confrontatie met de ME.

Namens ADO Den Haag bieden wij de supporters die zich niet veilig gevoeld hebben in en om het stadion, en met name de supporters, spelers en staf van Excelsior, onze welgemeende excuses aan. Het is te gênant voor woorden. Het Cars Jeans Stadion moet een open en toegankelijke plek zijn voor iedereen waar elke bezoeker zich veilig moet voelen. Naast de financiële schade en mogelijke boetes weegt de imagoschade voor de club op dit moment ook heel zwaar. Door dit soort incidenten komt de club er slecht op te staan.

ADO Den Haag zal in samenspraak met alle instanties al het mogelijke doen om de raddraaiers verantwoordelijk te stellen voor de veroorzaakte schade en zwaar te bestraffen voor hun wangedrag. Alle camerabeelden binnen en buiten het stadion zullen worden geanalyseerd. We willen niet op de maatregelen vooruitlopen, maar langdurige stadionverboden zullen deel uitmaken van de maatregelen.

(Bron: ADO Den Haag)

Lees verder