KNVB laat aanklager onderzoek instellen naar ongeregeldheden

|

De KNVB laat de onafhankelijk aanklager betaald voetbal een vooronderzoek starten om een duidelijk beeld te krijgen van de ongeregeldheden, die in het Cars Jeans Stadion plaatsvonden tijdens en na de wedstrijd ADO Den Haag-Excelsior Rotterdam

Hooligans bestormden na de verloren penaltyserie het veld en zochten direct de confrontatie met de fans van Excelsior in het uitvak. De Rotterdamse aanhang werd bestookt met onder meer vuurwerk. Ook moest scheidsrechter Danny Makkelie het duel al twee keer stil leggen tijdens de wedstrijd.

Schaduw

De aanklager moet onderzoeken of ADO Den Haag iets te verwijten valt. Zo ja, dan volgt een straf voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie. ,,Dit is een verschrikkelijke manier om het seizoen af te sluiten en het werpt een donkere schaduw over een spannende ontknoping”, liet de KNVB al weten. ,,Het is puur wangedrag. Dit zijn geen supporters, maar mensen die de club en het voetbal schaden.”

De leiding van ADO Den Haag liet maandagmiddag in een statement al weten zich diep te schamen voor het gedrag van raddraaiers.

De KNVB heeft al met ADO Den Haag contact gehad over het opsporen en straffen van de relschoppers. Voor het betreden van het veld kunnen ze een landelijk stadionverbod van zestig maanden krijgen en een geldboete van 450 euro. De hoogte van het stadionverbod loopt op als een veldbetreder zich ook schuldig heeft gemaakt aan vernielingen, openlijke geweldpleging en het in gevaar brengen van anderen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder