ADO Den Haag gaat Dirk Kuyt presenteren als nieuwe hoofdtrainer

Naar verluidt presenteert ADO Den Haag donderdag Dirk Kuyt (foto) als nieuwe hoofdtrainer van de club. De 104-voudig international neemt bij de club de technische leiding over van Giovanni Franken, die dit seizoen tussentijds de taken van de op non-actief gestelde Ruud Brood overnam.

Voor Katwijker Kuyt – die in 2017 met Feyenoord de landstitel pakte als speler – is ADO Den Haag de eerste club, waar hij als hoofdtrainer aan de slag gaat. Hij werkte eerder bij Feyenoord als jeugdtrainer en was voorbestemd om de functie van hoofdtrainer in de Kuip op zich te nemen. Met name technisch directeur Frank Arnesen gaf echter de voorkeur aan Dick Advocaat en daarna Arne Slot.

Diploma

Van Franken was bekend, dat hij niet verder kon als hoofdtrainer omdat hij nog niet in het bezit is van het vereiste trainersdiploma UEFA Pro, waarvoor hij momenteel op de cursus zit. Hij kreeg van de KNVB dispensatie om de Haagse club tot begin mei te leiden. ADO Den haag liet hem echter toch het seizoen in de play-offs afmaken.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder